Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ožarila si mi srce, moja

Na zalogi
SKU
9789616934701
Dodaj v primerjavo
Cena 15,00 €

Franjo Frančič je pripoved o mladem dekletu, narkomanki spisal tako doživeto, kot zna. Še več, to zgodbo je nekdaj moral občutiti, čustva, ki planejo na dan so hudo močna. S svojimi izjemnimi ilustracijami je knjigo neizmerno obogatila Nataša Vertelj. Punčka iz cunj, ki v pravljice verjame bi boljše popotnice ne mogla imeti.

Dodaj na seznam želja

Frančičev novi kratki roman z najdaljšim naslovom na svetu priča o njegovem ustvarjalnem razvoju, ki ga je iz čistega realizma zdaj dvignil na raven impresionističnega zapisa notranjega monologa osrednjih likov z nadvse pretresljivim in dramatično tragičnim prikazom zavoženih življenj podeželskih Istranov, pri tem pa sočasno nit posameznih zgodb niza v sinhronosti posameznih trenutkov, njegova blodna pripoved pa obenem v kvantnem ne-času povezuje različna obdobja in usode istrskega zaselka, njegovih hiš in njihovih prebivalcev.

Ozadje besedila je gotovo Frančičeva naselitev v Istri, tej čarovniški pokrajini, ki jo človek lahko ljubi ali sovraži. Ne gre spregledati dejstva, da Frančič živi v hiši, ki je bila zgrajena 1884 in je v njej bivalo več generacij. Velja opozoriti, da Frančič živi v Istri več kot trideset let, da je v belih nočeh spoznal demone, štrige in slišal glasove umrlih, ki so se vračali in mu pripovedovali zgodbo te knjige.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616934701
Leto izdaje 2016
Število strani 96
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor Franjo Frančič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ožarila si mi srce, moja sestra, nevesta, očarala si mi srce z enim pogledom svojih oči, z enim samim nasmehom prihajajočega jutra
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ožarila si mi srce, moja

Cena 15,00 €