V vrečki ni artiklov.
Ozdravimo čakre

Ozdravimo čakre

Odkrijte, ali skozi vaše čakre teče premalo, preveč ali ravno prav energije, in se naučite, kako jih uravnotežiti!

V svetovni uspešnici britanske reiki mojstrice Ozdravimo čakre boste podrobno spoznali vseh sedem glavnih čaker, energijskih središč, ki našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo.

Avtorica se v knjigi osredotoči predvsem na praktične vidike zdravljenja čaker. Predstavi nam, zakaj se ravnovesje v posamezni čakri poruši in kako se to odraža na našem fizičnem, čustvenem in mentalnem počutju.

Predstavitvi čaker sledijo številne metode, kako lahko posamezno čakro uravnotežite s pomočjo:

  • različnih vaj za telo in duha,
  • pravilne prehrane,
  • vodene meditacije,
  • refleksivnih vaj in
  • uporabe zdravilnih kamnov.

Spopadite se s svojimi težavami pri njihovem viru, tako da uravnotežite svoje čakre in znova odklenete vir svoje notranje moči.

Čakre

Čakra je sanskrtska beseda, ki pomeni kolo. Vizualne upodobitve čakre prikazujejo kot kolesa, v mnogih primerih pa jih simbolizira tudi lotus, ki je pomembna cvetlica v verskih prepričanjih na Vzhodu. Lotus v hinduizmu predstavlja lepoto, plodnost, blaginjo, duhovnost in večnost.

V sodobnem času in tudi v knjigi imamo ob besedi čakra v mislih sedem glavnih križišč v telesu, skozi katere teče vsa naša energija, in ki nas povezujejo iz Zemlje v vesolje. Od spodaj navzgor si sledijo:

• Korenska čakra ali Muladhara

• Sakralna čakra ali Svadhishthana

• Čakra solarnega pleksusa ali Manipura

• Srčna čakra ali Anahata

• Grlena čakra ali Vishuddha

• Čakra tretjega očesa ali Ajna

• Kronska čakra ali Sahasrara

V zahodni tradiciji predvidevamo, da sedem glavnih čaker poteka v liniji skozi naše telo, poravnano s središčem telesa, pri čemer hrbtenica služi skoraj kot duhovna pot navzgor. Kot bomo odkrili v knjigi, ima vsaka posamezna čakra svojo barvo, niz pripadajočih kristalov in poseben ton, ki se uporablja v meditaciji za stimulacijo čakre.

ODLOMEK O KRONSKI ČAKRI 

Znaki premajhnega pretoka energije skozi kronsko čakro

Ko je pretok energije skozi kronsko čakro počasen ali se je popolnoma ustavil, posameznik obtiči na vseh področjih svojega življenja. Prevladujejo zavedni miselni procesi, saj ozkogledno vidi, kako naj bi živel svoje življenje. Takšni posamezniki so običajno globoko nezadovoljni z življenjem; pogosto želijo narediti nekaj sprememb, kot je selitev ali sprememba službe, vendar niso dovolj motivirani za to. Prepričana sem, da poznate koga takšnega – pravzaprav so delovna mesta polna takšnih ljudi.

Kot odgovor na vprašanje, zakaj ne naredijo sprememb, za katere menijo, da bi izboljšale njihovo življenje, bodo pogosto navedli dolg seznam odgovorov, zakaj nobena sprememba ne bi delovala. Vzrok je ta, da oseba nima vizije; nima pravih vpogledov, saj ne more sanjati in si predstavljati, kaj se lahko zgodi, kaj bi bilo mogoče v njenem življenju, če bi imela le malo vere vase.

Pogosto delam z ljudmi, ki so obtičali, ki vedno znova ponavljajo enake napake na področju osebnih odnosov, osebnih navad in drugih življenjskih odločitev. Zdaj ko ste se prebili že tako daleč skozi knjigo, verjamem, da imate veliko jasnejšo predstavo o svojem sistemu čaker. Ko razvijate globljo povezavo s svojim telesom, bodisi z meditacijo ali s samorefleksijo, boste začeli opažati sporočila, ki vam jih vsak dan dajejo vodniki. Če jih poslušate in upoštevate, boste hitro ugotovili, da je vaše življenje postalo precej lažje, kot ste si kadar koli mislili, da je mogoče, kakovost vašega življenja pa bo presegla vsa vaša pričakovanja. 

Znaki prekomernega pretoka energije skozi kronsko čakro

Osebo s presežkom energije skozi kronsko čakro je enostavno prepoznati, če veste, kaj opazovati. Nekoč sem opravljala pisarniško delo s krajšim delovnim časom in moj menedžer je imel natančno to težavo. Med opisovanjem njegovega vedenja se sprašujem, ali se spomnite koga s temi lastnostmi.

Brian je vedno na svojem delovnem mestu prvi in odide zadnji, saj ne zna razdeliti dela. Verjame, da nihče drug ne more opravljati nalog tako dobro kot on. Takoj ko sede za svojo mizo, lahko občutim, kako njegova energija tava vsepovsod. Ne more dolgo sedeti in se pogosto premika od mize; njegovo gibanje je hitro in svoje telo drži v dokaj togem položaju. Včasih teče po hodnikih, da bi lahko od točke A do B prišel hitreje.

Pri osebah s prekomernim pretokom energije skozi kronsko čakro je pogosto opazno osredotočanje na manjše naloge in mikromenedžiranje. To vedenje sem opazila pri Brianu. Na določeni točki lahko prekomerni pretok energije v kronski čakri povzroči občutek, da je neka naloga neobvladljiva. Ko se to zgodi, lahko oseba za nekaj časa pregori, kar se zdi, kot da bi ponovno polnila svojo energijo, preden nadaljuje. To je cikel, ki se ponavlja, dokler oseba ne sprejme ukrepov za uravnoteženje energije v kronski čakri. Oseba s prekomerno energijo v kronski čakri začne številne projekte, vendar pogosto težko zaključi naloge, saj preprosto postane preobremenjena, vsega se nabere preveč.  

Kako kronsko čakro uravnotežite s pomočjo meditacije, vaj za telo in duha, samoreflektivnih vaj, hrane in kristalov, lahko preberete v knjigi Ozdravimo čakre.

978-961-94387-1-8 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/z/ozdravimo__akre.jpg 978-961-94387-1-8
16.74 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi
-40%

Ozdravimo čakre

Ozdravimo čakre Marion McGeough

Odkrijte tehnike za doseganje ravnovesja

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 117 zlatnikov = 1,17 €.
Odkrijte, ali skozi vaše čakre teče premalo, preveč ali ravno prav energije, in se naučite, kako jih uravnotežiti! V tej svetovni uspešnici britanske reiki mojstrice boste odkrili, zakaj se ravnovesje v čakri poruši in kako to vpliva na vaše življenje. V nadaljevanju pa boste odkrili različne metode, kako posamezno čakro uravnotežiti s pomočjo posebnih fizičnih vaj, pravilne prehrane, zdravilnih kristalov, različnih meditacij in refleksivnih vaj. 

Vroča cena: 16,74 €

Prihranek: 11,16 € (40%)

Redna cena: 27,90 €

TOP 100

Podrobnosti artikla Ozdravimo čakre

ISBN 978-961-94387-1-8
Leto izdaje 2018
Število strani 250
Dimenzije 13,5 x 21
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Marion McGeough

O avtorju Ozdravimo čakre

Marion McGeough

Marion McGeough

Marion McGeough je Reiki mojstrica, psihoterapevtka in hipnoterapevtka. Kot ustanoviteljica Britanske akademije za Reiki poučuje Reiki v kraju Ashby de la Zouch, Leicestershire ter nudi učne programe na daljavo za študente prve stopnje, druge stopnje in mojstrske stopnje. Živi v Midlandsu s svojim možem, dvema psoma in mačko. Marion je avtorica najbolje prodajane serije kratkih vodnikov za začetnike, ki predstavljajo odlično izhodišče za številne vidike zdravljenja uma, telesa in duha.

Več o Marion McGeough

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(16)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

ROSANA

Objavljeno 17.05.2020

Odlična knjiga. Podrobno opisane vaje s katerimi

Odlična knjiga. Podrobno opisane vaje s katerimi lahko očistimo čakre. Knjigo sem kupila in jo prebrala že 3x. Vaje so odlično vodene ter opisane na način, da jih lahko vsak razume. Priporočam!

Marjanca

Objavljeno 13.04.2020

Knjiga na razuljiv in lahek nacin razlozi vse o

Knjiga na razuljiv in lahek nacin razlozi vse o cakrah in njihovem delovanju. Knjiga zanimiva in vredna vsake vrstice. Knjigo preberes veckrat saj ni sami za branje ampak ob njej se veliko naucis, vsaj meni je dala veliko novega znanja.
Lp Marjanca

Monika

Objavljeno 12.04.2020

Odličen vodnik po čakrah. Poleg razumljivih razlag

Odličen vodnik po čakrah. Poleg razumljivih razlag in praktičnih primerih iz življenja, avtorica ponudi tudi nasvete kako začeti delati na uravnavanju delovanja čakr. Super čtivo, za osebno rast!

Anja

Objavljeno 04.02.2020

Super knjiga!

Super knjiga!

Klara

Objavljeno 24.01.2020

Odkar sem se začela poglabljati v svoje čakre s

Odkar sem se začela poglabljati v svoje čakre s pomočjo te knjige, se počutim bolje in tudi sprejemam odločitve z bolj trezno glavo.

Matej

Objavljeno 24.01.2020

Lepo opisano, dobre vaje, ki so odlično vodene.

Lepo opisano, dobre vaje, ki so odlično vodene.

Mateja

Objavljeno 21.01.2020

S pomočjo te knjige sem svoje čakre spodbudila, da

S pomočjo te knjige sem svoje čakre spodbudila, da delujejo bolje. Lepo razloženo in opremljeno s primeri.

Kaja

Objavljeno 21.01.2020

Top izgled (te prelivajoče barve čaker:)) in top

Top izgled (te prelivajoče barve čaker:)) in top vsebina. Priporočam!

Ana

Objavljeno 21.01.2020

Odlična knjiga, ki od začetka razloži pomen čaker

Odlična knjiga, ki od začetka razloži pomen čaker in kako jih negovati.

Marjanca

Objavljeno 04.11.2019

Super knjiga,ob kateri sem izvedela veliko in se

Super knjiga,ob kateri sem izvedela veliko in se vec od pricakovanega.Ne samo o cakrah,ampak tudi o avri,kundalini energiji ter se veliko vodenih meditacij.
Priporocam vsem ki bi zelele vec znanja o cakrah.
Marjanca

Gost

Objavljeno 24.11.2018

Lepo opisano,razumljivo za vsakogar....

Lepo opisano,razumljivo za vsakogar....

Peter

Objavljeno 18.05.2018

Nekaj sem o čakrah vedel že prej. Vendar mi je ta

Nekaj sem o čakrah vedel že prej. Vendar mi je ta knjiga dala še dodatno znanje, dodatno "moč". Knjigo sem prebral takoj, nisem je mogel odložiti iz rok. Zelo lepo napisana, lepo berljiva, lepega izgleda.

Dani

Objavljeno 25.04.2018

Z njo se lahko zelo enostavno "poglobiš" vase. Vse

Z njo se lahko zelo enostavno "poglobiš" vase. Vse je zelo razumljivo, in lepo napisano. Najprej me je privabila platnica in to knjigo lahko sodimo po platnicah. Tako platnice kot vsebina je super.

Diana

Objavljeno 24.04.2018

Knjiga je zelo dobro napisana, vsaka čakra ima

Knjiga je zelo dobro napisana, vsaka čakra ima svoje poglavje, v kateri je vse razloženo, tudi primeri in vaje. Da ne govorim o vizualni privlačnosti. Pa še darilno knjigico sem dobila, kar je pa še en + več :)

Tadej

Objavljeno 23.04.2018

Super knjiga, ker res gre od začetka do konca in

Super knjiga, ker res gre od začetka do konca in vse razloži.

Klementina

Objavljeno 16.04.2018

Končno sem jo dobila in prebrana je že tudi. Zakon

Končno sem jo dobila in prebrana je že tudi. Zakon je

Ozdravimo čakre

Marion McGeough

Vroča cena: 16,74 €

Prihranek: 11,16 € (40%)

Redna cena: 27,90 €

Ozdravimo čakre

Oglejte si tudi