V vrečki ni artiklov.
Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja

Depresija

Depresija, tesnoba in stres so v samem vrhu bolezni, ki prizadenejo vsakega tretjega človeka na svetu. Če ste med njimi tudi vi oziroma vaš znanec, prijatelj ali družinski član, je ZDAJ napočil čas za revolucionarne spremembe in odpravo depresije. 

Knjiga izpod peresa psihiatra, zdravnika in nevroznanstvenika dr. Davida Servan–Schreiberja prinaša podroben opis in predstavitev sedmih naravnih metod zdravljenja depresije, tesnobe in stresa, ki temeljijo na lastnih zdravilnih mehanizmih telesa (možganov, srca in fizioloških procesov). Depresija je ozdravljiva! 

 7 razlogov, zakaj boste navdušeni nad rezultati 

  • Vse opisane metode je dr. David Servan–Schreiber več let uspešno uporabljal pri svojih pacientih in izkazale so se za preverjeno koristne in zanesljive (pri odpravljanju dperesije, tesnobe in stresa).
  • Opisane metode niso povezane ne z zdravili ne z običajno terapijo s pogovorom, temveč zdravijo naša čustva, razpoloženje in telo na več nivojih.
  • Metode ne povzročajo odvisnosti in nimajo stranskih učinkov, njihovo veljavnost in učinkovitost pa so potrdile številne znanstvene raziskave.
  • V knjigi opisane revolucionarne metode samozdravljenja temeljijo na naravnih mehanizmih telesa in njegovih presenetljivih zdravilnih zmožnostih zdravljenja depresije.
  • Prednost uporabljenih metod je ta, da zagotavljajo celovitejšo, hitrejšo in predvsem trajnejšo ozdravitev depresije, tesnobe in stresa.
  • Spoznali boste velik potencial in zmožnosti vašega (samo)zdravljenja telesa in izvedeli, kako telesu ponuditi priložnost, da poskrbi samo zase.
  • Naučili se boste aktivirati ozdravitveni nagon, ki po aktivaciji uporabi vse prirojene zmožnosti čustvenih možganov za iskanje ravnotežja in dobrega počutja, kar boste kmalu pričeli čutiti

Dr. David Servan–Schreiber je na podlagi raziskovanja ugotovil, da imajo posebno vlogo pri zdravljenju depresije, tesnobe in stresa naši možgani in srce. Naše psihično zdravje in počutje namreč upravlja čustveni del možganov, in tako so čustvene motnje in stanja, kot so depresija, tesnoba in stres, posledica neravnovesij v delovanju čustvenega dela možganov. Če ustrezno uravnotežimo možgane, to posledično stimulativno vpliva na naše doživljanje in obnašanje. 

S pomočjo podrobno opisanih metod in tehnik se boste naučili ustrezno delovati na možgane in spoznali boste moč usklajenega ritma srca, vaje harmoniziranja s pomočjo očesnih premikov, pomen čustvene komunikacije, akupunkturo, pomen pravilne in uravnotežene prehrane, pri kateri imajo pomembno vlogo maščobne kisline omega 3, ustrezno telesno vadbo in negovanje naše povezanosti z nečim, kar je večje od nas samih. Vsaka od metod na svoj način ustvarja harmonično stanje, medsebojno pa se dopolnjujejo in krepijo. 

Tesnoba

Globoko pomirjanje in osvobajanje preteklosti 

V knjigi dr. David Servan-Schreiber podrobno predstavi dve manj znani, a izredno učinkoviti metodi zdravljenja tesnobe in pomirjanja ter osvobajanja preteklosti. Prva metoda se imenuje vadba srčne koherence, s katero se naučimo ustvarjati usklajen ritem srca in na ta način dosežemo vzajemno harmonijo med srcem in možgani za odpravo tesnobe.

Na ta način možganom pomagamo vzpostaviti čustveno blagostanje, poleg tega pa metoda nevtralizira stres na telesni, čustveni in socialni ravni, zmanjšuje utrujenost, zdravi tesnobo in depresijo. Poleg omenjenih učinkov se je izkazalo, da metoda tudi znižuje krvni tlak, izboljšuje hormonsko ravnovesje, blaži predmenstrualne simptome, koristi imunskemu sistemu, povečuje življenjsko energijo ter s spodbujanjem izločanja »hormona mladosti« DHEA upočasni celo staranje

Med najnovejše metode zdravljenja spada tudi metoda, s katero lahko zdravimo pretekle rane, ki se še niso zacelile, in bolečine, ki so v nas pustile globoke sledi. To je zelo pomembno saj je tesnoba lahko naš največji sovražnik.

Imenuje se desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem – EMDR. S pomočjo usposobljenega terapevta obudimo spomin na boleče doživetje in nato pomagamo naravnemu zdraviteljskemu sistemu možganov, da predela in odstrani boleč spomin ter pospeši ozdravitev duševne travme in tako odpravo tesnobe ali depresije. V knjigi je objavljen tudi seznam slovenskih strokovnjakov z licenco, ki izvajajo to metodo.  

Dr. David Servan-Schreiber v knjigi predstavi tudi številne osebne zgodbe ljudi, ki ponazarjajo, kako so s pomočjo 7 naravnih metod zdravljenja depresije, tesnobe in stresa uspešno preobrazili svojo bolečino in si povrnili življenjsko energijo. Sklepno poglavje knjige nam pomaga oblikovati lasten načrt samopomoči. 

Knjiga je postala mednarodna uspešnica, izšla je v 29 jezikih in 35 državah.

Strokovni pregled knjige je naredil dr. Gregor Žvelc, specialist klinične psihologije. 

Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres

 

Knjiga Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres je natančen in izčrpen priročnik, po katerem se lahko reševanje marsikatere

težave lotimo kar sami. 7 naravnih metod zdravljenja, ki jih avtor predstavlja v knjigi Ozdravimo depresijo, tesnobo in

stres, je zbirka sedmih postopkov ali načinov pristopa k samozdravljenju, ki učinkovito in preprosto dopolnjujejo ali

zamenjujejo utečene postopke iz zbirke uradne medicine.

15035 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/z/ozdravimo_depresijo_tesnobo_in_stres_brez_zdravil_in_psihoanalize.jpg 978-961-200-028-8
21 EUR 2020-12-06 Zaloga: Na zalogi

Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja

Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja dr. David Servan-Schreiber

Depresija, tesnoba in stres so v samem vrhu bolezni, ki prizadenejo vsakega tretjega človeka na svetu. Če ste med njimi tudi vi oziroma vaš znanec, prijatelj ali družinski član, je ZDAJ napočil čas za revolucionarne spremembe. Knjiga izpod peresa psihiatra, zdravnika in nevroznanstvenika dr. Davida Servan–Schreiberja prinaša podroben opis in predstavitev sedmih naravnih metod zdravljenja depresije, tesnobe in stresa, ki temeljijo na lastnih zdravilnih mehanizmih telesa (možganov, srca in fizioloških procesov).
Cena: 21,00 €

Podrobnosti artikla Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja

ISBN 978-961-200-028-8
Leto izdaje 2010
Število strani 253
Dimenzije 16,0 x 23,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Ganeš
Avtor dr. David Servan-Schreiber

O avtorju Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja

dr. David Servan-Schreiber

dr. David Servan-Schreiber

Dr. David Servan–Schreiber se je kot uspešen zdravnik leta ukvarjal z bolečinami in stiskami žensk in moških z vsega sveta. S svojo inovativnostjo in znanjem se je uvrstil v sam vrh medicinske znanosti in je slovel kot mednarodno priznan klinični profesor psihiatrije na medicinski fakulteti Univerze Pittsburgh v Združenih državah Amerike ter predavatelj na medicinski fakulteti Lyon v Franciji. 

Za svoje delo je prejel številne nagrade, med katerimi sta tudi nagrada William Cooper-Hillmanovega centra za zdravljenje raka pri Univerzi Pittsburgh in nagrada predsednika Psihiatričnega združenja Pensilvanije za izjemne dosežke na področju psihiatrije. Sodeloval je pri ustanovitvi Centra za integrativno medicino bolnišnice Shadyside pri Univerzi Pittsburgh in ameriške veje organizacije Zdravniki brez meja, ki je bila leta 1999 nagrajena z Nobelovo nagrado za mir. 

Kot zdravnik prostovoljec je humanitarno delal v Iraku (na kurdskem ozemlju), Gvatemali, Indiji (s tibetanskimi begunci), Tadžikistanu in na Kosovu.

Več o dr. David Servan-Schreiber

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

ninchy

Objavljeno 05.10.2017

Fantastična, neverjetna, super in res mega.

Fantastična, neverjetna, super in res mega. Spremenila vam bo življenje, vredna branja

Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize: 7 naravnih metod zdravljenja

Oglejte si tudi