Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Papeži - Odgovori na vsa vprašanja

Na zalogi
SKU
9789612821838
Dodaj v primerjavo
Cena 44,96 €
Dodaj na seznam želja

Najboljša knjiga o papežih in njihovem delovanju od sv. Petra do Frančiška I.

2000 let zgodovine - 266 biografij papežev – izčrpno in nepristransko 

Zakaj je celica papeštva v Rimu? 
Kateri papež je najel skupino gladiatorjev, da bi poklali njegove nasprotnike na papeških volitvah in kateri papež je izkopal truplo prejšnjega papeža, da bi ga predložil na procesu proti hereziji? 

Kateri papež je začel prvo križarsko vojno? 
Kaj pomeni antipapež? 
Kateri papež je naročil poslikavo Sikstinske kapele? 

Papeštvo je ena najstarejših in najtrajnejših ustanov na svetu. Obstaja že skoraj dve tisočletji, doživljalo je vzpone in padce, imelo izjemno moč, hkrati pa se že od začetka borilo z nasprotniki v svojih vrstah, kar je povzročalo hude razkole ... 

Enciklopedično zasnovana knjiga britanskega zgodovinarja z bogatim slikovnim gradivom predstavlja življenje in delo Cerkve skozi delovanje vseh njenih papežev od začetkov do današnjega papeža Frančiška. Prinaša kar 320 strani zanimivega branja o bolj ali manj uspešnem krmarjenju Cerkve skozi njeno dvatisočletno delovanje skozi pogosto zelo nemirne čase. Papeži so se zavzemali za reforme, vodili križarske pohode, sodelovali v spletkah, izkoreninjali krivoverce in čarovništvo, a tudi pospeševali gospodarstvo in podpirali umetnost ... Nekateri so živeli zelo pobožno in asketsko, nekateri razvratno. 

Vse to in še veliko več boste izvedeli v kratkih in izčrpnih orisih osebnosti, življenja in delovanja papežev, ki jih dopolnjujejo raznovrstno slikovno gradivo, številne zanimivosti in legende. Na vsaki strani je tudi časovni trak s sočasnimi svetovnimi dogodki in zanimivostmi, tako da boste izvedeli veliko o družbenih procesih zadnjih 2000 let. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612821838
Leto izdaje 2016
Število strani 320
Dimenzije 26,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Rupert Matthews
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Papeži - Odgovori na vsa vprašanja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Papeži - Odgovori na vsa vprašanja

Cena 44,96 €