V vrečki ni artiklov.
Past užitka : obvladajmo prikrito silo, ki uničuje naše zdravje in srečo

»Verjetno mi 98 odstotkov ljudi, ki prihajajo k meni v ordinacijo, reče, da imajo »slabe prehrambne navade« – in tukaj tiči problem. O svojem težavnem odnosu s hrano razmišljajo kot o »preprosti slabi navadi« in ne o »odvisnosti, ki jim uničuje življenje«. V resnici tako vedenje povzroča večjo bolečino kot odvisnost od tobaka, alkohola in heroina skupaj. Uživanje napačnih živil je vodilni vzrok smrti v zahodnem svetu in ima za posledico debelost, infarkte, kapi, raka, sladkorno bolezen, artritis, težave z želodcem, glavobole in zaprtje. Pa vendar hrane skoraj ne obravnavamo kot slabe navade. V knjigi Past užitka boste izvedeli, kako taka živila človeka zasvojijo – preslepijo možganske poti užitka na prav tak način kot droge. In to je pogubna past. Toda tisti, ki so pripravljeni vložiti dovolj napora, lahko premagajo tudi to oviro.« (iz predgovora zdravnika dr. John McDougalla)

Avtorja nam fascinantno opišeta kako je moderno življenje  tako veliko  pametnih in inteligentnih ljudi spremenilo v nezavedne saboterje svoje sreče in zdravja. Podrobno nam pojasnita kako prepoznati vzorce  pasti užitka v svojem življenju in kako premagati njihove negativne  vplive.

Ta knjiga vas bo tudi spodbudila, da boste ponovno pretehtali vaša osnovna prepričanja o zdravju. Po branju boste pod vprašaj postavili mnoge vaše vedenjske vzorce, ki ste jih celo življenje imeli za samoumevne in koristne za vaše zdravje. Avtorja bralcem povesta, kaj resnično morajo vedeti, ne kaj želijo slišati.  Knjiga prinaša bralcu zavedanje o resnično visoki ceni modernega življenja in ga opremi z orodji, s pomočjo katerih si bo lahko ponovno povrnil zdravje in srečo.

Soavtor knjige dr. Doug Lisle, nekdanji predavatelj psihologije na Univerzi Stanford in trenutno psiholog v okviru programa, ki ga vodi svetovno znani zdravnik dr. John McDougall, nam pojasni inovativen pristop v motivacijski psihologiji, ki lahko pomaga ljudem, da prekinejo z samouničujočim vedenjem.

Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, na kakšen način lahko močno zmanjšate tveganje za nastanek raka, bolezni srca, sladkorne bolezni, artritisa in ostalih pogostih obolenj. Prav tako boste izvedeli, kako doseči in obdržati idealno telesno težo, telesno pripravljenost in moč. Ko boste te informacije uporabili v praksi, boste dosegli duševni mir, ki se pojavi takrat, ko imamo nadzor nad svojim zdravjem in srečo.

 

V knjigi boste med drugim izvedeli:

-          Kako je moderno življenje povzročilo nepričakovan zasuk v odnosu med srečo in užitkom in zakaj je tako veliko življenj uničenih zaradi tega.

-          Zakaj smo psihološko tako slabo opremljeni za razumevanje, da je presežek v naši prehrani in ne primanjkljaj, tisti, ki nas ubija, in kako premagati to mentalno slepo pego.

-          Zakaj je jemanje prehranskih dopolnil lahko kontraproduktivno za zdravje.

-          Kako to, da skrivnost vzdrževanja idealne teže ni v tem koliko pojemo, ampak kaj jemo.

-          Kako ohraniti vašo moč in integriteto, ko se soočate s socialnimi pritiski, ki nasprotujejo zdravemu življenju.

-          Zakaj so živalski proizvodi tako močna past užitka in kako se rešiti hrepenenja po tej hrani.

-          Kako nam lahko čudeži sodobne medicine dajejo lažen občutek varnosti in povzročijo, da pred očmi izgubimo dejstvo, da je zdravje v največji meri posledica zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.

-          Kako je lahko moderna medicina past užitka, ker nam z zdravili v hipu zmanjša bolečine in s tem onemogoči samozdravljenje telesa ter ne odpravi vzrokov bolezni, kar dolgoročno prinese še slabše zdravje.

Zdravila ne odpravijo vzrokov bolezni, zgolj potlačijo simptome in dolgoročno še bolj oslabijo telo.

-          Kakšne so prednosti medicinsko nadzorovanega posta z vodo, ki je mnogim ljudem rešil življenje ter spektakularno izboljšal zdravje.

-          Zakaj je uživanje polnovredne rastlinske prehrane največje darilo, ki ga lahko damo našemu planetu.

 

Iz predgovor zdravnika dr. John McDougalla:

»Past užitka mi je pomagala rešiti težavo, ki je v moji zdravniški praksi predstavljala največji izziv: zakaj ljudje –– kljub očitnim in številnim dobrobitim – tako težko sprejmejo zdravo prehrano in zdrav način življenja? Vse od leta 1976 vem, kako lahko ljudje izgubijo odvečno težo, ne da bi bili lačni, ozdravijo številne primere artritisa, sladkorne bolezni in visokega krvnega tlaka ter obrnejo hude bolezni srca v reverzibilno smer. Še več, že skoraj tri desetletja zame ni nobena skrivnost, kako lahko ljudje preprečijo raka, osteoporozo, infarkt in možgansko kap. Skupni imenovalec vsem tem zdravstvenim težavam je sodobna zahodna prehrana – ki je tako zelo bogata s kalorijami in predelanimi sestavinami, da so jih pred industrijsko dobo lahko uživali le kralji in kraljice. Tako prehrano je treba nadomestiti s polnovrednimi in naravnimi živili rastlinskega izvora. Past užitka  mi je pomagala razumeti te prepreke in kar je še pomembneje, zdaj vem, kako pomagati svojim bolnikom, da bodo te ovire prebrodili.

Eden od načinov, da so naši predniki lahko preživeli, je bilo uživanje kalorično bogatih živil, zato so naša telesa zasnovana tako, da imamo prirojeno taka živila rajši. Do visokokaloričnih izbir so naši predniki imeli omejen dostop. Morda jim je pri tem občasno pomagala maščoba mrtve živali ali mleko koz. Danes so police v supermarketih obložene z več kot 60.000 izdelki, ki so obremenjeni s sladkorjem, soljo, maščobo in obilo kalorij. Kako naj bi se torej borili proti posebnemu nagnjenju do visokokaloričnih živil, ki se je v nas evolucijsko razvijalo milijone let? To ni preprosto.

 

Pomanjkanje prehrane je bila pogosto velika težava naših prednikov. Visokokalorična hrana (živalska maščoba) jim je nudila zalogo energije v obdobjih, ko je bil dostop do hrane izredno omejen. Zato je človek še danes navajen jesti takšno bogato kalorično hrano, kljub temu, da ne živimo več v pomanjkanju. Rezultat tega so številne bolezni.

Ob tej neverjetni knjigi se boste naučili, kako živeti v svetu, kjer vašim nagonom ne morete več zaupati. Ne bo se vam treba odreči užitkom življenja, toda lahko se boste usmerili na užitek, ki ni uničevalen. Spoznali boste, kako razlikovati med vedenjem, ki spodbuja zdravje, in samouničevalnim vedenjem, in kako prejeti užitek iz tistega, kar je dobrodejno. Naučili se boste učinkovitih tehnik, ki vam bodo pomagale, da se boste uprli nezdravemu družbenemu pritisku.«

9789619339374 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/i/m/image1.jpg 978-961-93393-7-4
27.3 EUR 2020-04-09 Zaloga: Na zalogi

Past užitka : obvladajmo prikrito silo, ki uničuje naše zdravje in srečo

Past užitka : obvladajmo prikrito silo, ki uničuje naše zdravje in srečo Caldwell B Esselstyn

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 136 zlatnikov = 1,36 €.
»Verjetno mi 98 odstotkov ljudi, ki prihajajo k meni v ordinacijo, reče, da imajo »slabe prehrambne navade« – in tukaj tiči problem. O svojem težavnem odnosu s hrano razmišljajo kot o »preprosti slabi navadi« in ne o »odvisnosti, ki jim uničuje življenje«. V resnici tako vedenje povzroča večjo bolečino kot odvisnost od tobaka, alkohola in heroina skupaj. Uživanje napačnih živil je vodilni vzrok smrti v zahodnem svetu in ima za posledico debelost, infarkte, kapi, raka, sladkorno bolezen, artritis, težave z želodcem, glavobole i...
Cena: 27,30 €

Podrobnosti artikla Past užitka : obvladajmo prikrito silo, ki uničuje naše zdravje in srečo

ISBN 978-961-93393-7-4
Leto izdaje 2014
Število strani 270
Dimenzije 15 x 23 cm
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Planet
Avtor Caldwell B Esselstyn

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).