V vrečki ni artiklov.
Pet stopenj navezanosti - Tolteška modrost za sodobni svet

Pet stopenj navezanosti

Ali ste se že kdaj vprašali, kaj žene športne navdušence v pretep, anoreksične najstnice v smrt in goreče vernike v samomor?

Navezanost na vrednote, pričakovanja in predstave pogojuje naše zaznavanje sebe in sveta.

Ujetost v preteklost in obremenjevanje s prihodnostjo nam preprečujeta živeti v sedanjosti, ki je čista popolnost.

Knjiga Pet stopenj navezanosti nam pomaga ugotoviti, kako globoka so naša prepričanja in v kolikšni meri nas vodijo pri našem delovanju.

Z opustitvijo navezanosti nanje osvobodimo um in začnemo zaznavati le še resnico.

Znanje se spremeni v modrost in obkroženi smo z ljubeznijo.

Razumevanje petih stopenj navezanosti je začetek vnovičnega oblikovanja brezpogojnih odnosov.

Harmonija vsega stvarstva se začne z ljubeznijo do samega sebe.

Don Miguel Ruiz mlajši

Don Miguel Ruiz mlajši je pri svojih štirinajstih letih postal vajenec svojega očeta in babice, duhovne zdravilke. Med prevajanjem njenih predavanj iz španščine v angleščino in prisostvovanjem številnim ozdravitvam, ki jih je izvedla, je začel razumeti tolteške nauke in se zavedati pomena vere.

Po 10 letih učenja ga je oče poslal v svet z besedami:

"Premagaj smrt - začni živeti."

Modrost svojih prednikov uporablja pri iskanju notranjega miru in harmonije vsega stvarstva. Kot nahual pomaga drugim pri doseganju osebne svobode in vzpostavljanju telesnega in duhovnega zdravja. Po desetletjih usposabljanja je svoje znanje končno tudi zapisal in ga ponudil ljudem po vsem svetu.

9789616804912 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/p/e/pet_stopenj_navezanosti.jpg 9789616804912
17 EUR 2021-09-30 Zaloga: Na zalogi

Pet stopenj navezanosti - Tolteška modrost za sodobni svet

Pet stopenj navezanosti - Tolteška modrost za sodobni svet Don Miguel Ruiz

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 85 zlatnikov = 0,85 €.
Don Miguel Ruiz mlajši je pri svojih štirinajstih letih postal vajenec svojega očeta in babice, duhovne zdravilke. Med prevajanjem njenih predavanj iz španščine v angleščino in prisostvovanjem številnim ozdravitvam, ki jih je izvedla, je začel razumeti tolteške nauke in se zavedati pomena vere.
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla Pet stopenj navezanosti - Tolteška modrost za sodobni svet

ISBN 9789616804912
Leto izdaje 2013
Število strani 144
Dimenzije 12,5 x 18,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Don Miguel Ruiz

O avtorju Pet stopenj navezanosti - Tolteška modrost za sodobni svet

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel usvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo rajši vpisal medicino in postal zdravnik.

Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči na lepem prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avta. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja.

To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je bil medtem umrl.

Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz roda Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starodavnih Toltekov. Živi v San Diegu v Kaliforniji.

Več o Don Miguel Ruiz

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).