Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pet tibetancev - Pet gibalnih vaj za zdravje, energijo in osebnostno moč

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-6804-58-5
Dodaj v primerjavo
Cena 17,00 €

Vadba joge zaneti ogenj v telesu in umu ter požene energijo skozi čakre. V tej knjigi boste našli vse, kar morate vedeti, da uravnovesite duha in okrepite telo, da boste delovali bolj zbrano in modro, postali bolj zdravi in se lažje spopadali z življenjem. Ni vam treba romati v Himalajo po skrivnostne nauke ali prestajati asketske preizkušnje – vse je tu, v knjigi Pet tibetancev.

Dodaj na seznam želja

Joga

Jogijske vadbe so praviloma sestavljene iz kombinacije gibalnih vaj, nadzrovanega dihanja in meditacije. Ti trije elementi predstavljajo osnovo številnih metod doseganja odličnega zdravja, bistrih misli in duhovne izpolnjenosti. Vadba joge zaneti ogenj v telesu in umu ter požene energijo skozi čakre.

V tej knjigi boste našli vse, kar morate vedeti, da uravnovesite duha in okrepite telo, da boste delovali bolj zbrano in modro, postali bolj zdravi in se lažje spopadali z življenjem. Ni vam treba romati v Himalajo po skrivnostne nauke ali prestajati asketske preizkušnje – vse je tu, v knjigi Pet tibetancev.

Čeprav sistem izgleda preprosto, je njegovo delovanje kompleksno in njegovi učinki intenzivni.

Pet tibetanskih vaj ali pet obredov pomlajevanja so vaje tibetanskih menihov. Kot rituale jih izvajajo že tisočletja in so del njihove tradicije. Z vajami in zdravo prehrano so menihi ohranjali energijo, moč in vitalnost ter upočasnili proces staranja.

Čeprav sistem izgleda preprosto, je njegovo delovanje kompleksno in njegovi učinki intenzivni.

Pet tibetancev

Redno izvajanje petih tibetanskih vaj vam pomaga:
•  odpraviti napetost v mišicah,
•  izboljšati prebavo,
•  okrepiti ožilje in srce,
•  uravnovesiti energijo čaker,
•  doseči notranji mir,
•  izboljšati splošno počutje ter
•  dlje ohranjati mladostno prožnost telesa in duha.

Pet tibetanskih jogijskih vaj ali pet tibetanskih obredov pomlajevanja je prvič v knjižici opisal Peter Kelder, ki je trdil, da je za ta več kot 2.500 let star sistem vadbe izvedel od nekega upokojenega britanskega častnika. Ta mu je pripovedoval o svojih dogodivščinah v Indiji in Tibetu, kjer se je naučil joge v nekem budističnem samostanu.

Pravega izvora Petih tibetancev še niso ugotovili, poznavalci tega področja pa pravijo, da se od drugih sistemov joge razlikujejo predvsem po tem, da niso statične, temveč se gibi izvajajo povezano in tekoče. Christopher S. Kilham v svoji knjigi pojasnjuje tudi vlogo pravilnega dihanja, o čemer Kelder ni pisal.

Obvladano dihanje je pomembno, ker pomaga umiriti misli. Uspešno lahko meditirate le, če prej vzpostavite notranji mir, zato meditirajte v mirnem prostoru, kjer je čim manj zunanjih motenj, sedite na tla ali na stol, izberite najudobnejši telesni položaj, predvsem pa pazite, da je hrbtenica vedno vzravnana – v zgrbljeni drži človek težko ohranja ostrino misli.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6804-58-5
Leto izdaje 2012
Število strani 109
Dimenzije 12,5 x 18,5
Izdal Založba Primus
Avtor Christopher S. Kilham
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pet tibetancev - Pet gibalnih vaj za zdravje, energijo in osebnostno moč
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pet tibetancev - Pet gibalnih vaj za zdravje, energijo in osebnostno moč

Cena 17,00 €