Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Peter nos je vsemu kos

Ni več v prodaji
SKU
9789610132950
Cena 22,98 €

Peter Nos je lik razigranega in posmehljivega otroka, ki se je porodil v domišljiji najprej očeta Leopolda Suhodolčana. Kasneje je njegovo delo nadaljeval sin Primož Suhodolčan.

Dodaj na seznam želja

Peter Nos

Po besedah Leopolda Suhodolčana, Peter Nos ni izmišljen lik, že zato ne, ker je bil on sam Peter Nos, potem njegov sin, pa tudi marsikdo izmed nas.

Peter Nos torej živi in so pravzaprav v njem poosebljene naše otroške sanje, želje, vse naše dobre in pogumne misli, naš smeh iz srca.

Peter Nos je znameniti otroški junak, predstavljen v besedilu kot bralčev vrstnik, prijatelj: književna oseba je lahko kdorkoli, samo če bralec »pogleda skozi okno«. Tema besedilom v katerih nastopa, je podobnost med svetom književne osebe in bralčevim svetom, ob tem pa še prikaz značilnih lastnosti književne osebe (Priročnik za učitelje, Na mavrico po pravljico).

Peter Nos je otrok poln igrivosti, iznajdljivosti, prijaznost in ima vedno željo pomagati prijateljem. Je tisti otrok, ki krili z rokami in se najglasneje smeje. Je otrok poln energije saj tudi 5 minut ne more stati na istem mestu.

Kot je že opisano, je Peter Nos razigran otrok, poln dogodivščin in vedno nasmejanega obraza. Junak nastopa v različnih tematikah in vedno obkrožen s prijatelji. Tematike se prepletajo vse od ljubezenske, do prijateljske in družinske. Zgodbe so vedno predstavljene v sodobnem času, vendar na različnih mestih, včasih je ta svet realen, včasih domišljijski.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610132950
Leto izdaje 2014
Število strani 104
Dimenzije 19,6 x 17,3
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Leopold Suhodolčan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Peter nos je vsemu kos
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Peter nos je vsemu kos

Cena 22,98 €