Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pika Nogavička

Na zalogi
SKU
9789610136897
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Švedska pisateljica Astrid Lindgren (1907-2002) sodi med najbolj priljubljene svetovne mladinske avtorice. Ta sloves ji je prinesla knjiga o Piki Nogavički, nevsakdanji deklici s skrivnostno močjo, neomejenim bogastvom, brezmejno neodvisnostjo ter izostrenim čutom za pravičnost.

Dodaj na seznam želja

Pika Nogavička

V liku odrezave deklice Pike Nogavičke iz vile Čiračara so se nepozabno utelesile skrite želje večine majhnih in velikih otrok. Tudi zato Pikine, Aničine in Tomaževe dogodivščine vse do danes niso izgubile svoje privlačnosti.

Pika Nogavička, najmočnejša deklica na svetu, živi sama v vili Čira-čara, saj je njen oče kapitan, ki večino časa pluje po širnih morjih. Ob praznikih jo obišče, da ni osamljena in da ji prinese zlatnike, mati pa jo ves čas varuje z nebes. Kadar je Pika Nogavička žalostna, ji deklica maha in jo ogovarja z lepimi nežnimi besedami. Navihana deklica pa ni samo močna ampak tudi bogata. Preden je njen oče odjadral, ji je zapustil dve skrinji zlata. Njena najboljša prijatelja sta soseda Tomaž in Anica, ki sta brat in sestra. Skupaj se igrajo na vrtu pred hišo in v vili Čira-čara.

Pika Nogavička ima po ličkah pegice, oranžne lase spete v dve kiti, ki navihano štrlita vsaka na svojo stran. Ima dve različni nogavici in čevlja kot 2 velika čolna. Pika ne hodi v šolo in nikoli ne želi odrasti. Želi si ostati otrok, saj misli, da je svet odraslih dolgočasen. Ves čas jo spremljata njena hišna ljubljenčka, opica Ficko in bel konj z velikimi črnimi pikami, ki ga lahko s svojo neverjetno močjo celo dvigne. Njeni pripetljaji so polni nenavadnih dogodivščin, reši celo očeta iz ujetništva gusarjev.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610136897
Leto izdaje 2018
Število strani 356
Dimenzije 20,7 x 15,0
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Astrid Lindgren
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pika Nogavička
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pika Nogavička

Cena 29,99 €