Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Planet Asperger

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789612052430
Dodaj v primerjavo
Cena 21,90 €

Kažipot za starše otrok z motnjo avtističnega spektra. Planet Asperger je iskrena in optimistična knjiga o naporih in edinstvenih življenjskih preizkušnjah, ki jih prinaša življenje z otrokom s posebnimi potrebami.

Dodaj na seznam želja

Avtorica Mojca Mihelčič v knjigi na najbolj prijazen, humoren in razumljiv način razkriva vse pasti in koristi, ki so njeni družini pomagale, da je postalo življenje na planetu Asperger tudi lepo.

Mojčin »kažipot« ponuja staršem otrok z motnjo avtističnega spektra ogromno nasvetov in priporočil, od katerih je mogoče katero staršem še neznano. In to je tisto, kar je pomembno. Deliti izkušnje in znanje. 
Planet Asperger ni samo pripoved o starševstvu, partnerstvu in življenju, precej drugačnem, kot si ga človek predstavlja, ko pred porodom prvega otroka izbira znamko plenic, barvo vozička in didaktične igrače. Je predvsem nepričakovano iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svoji zmožnosti, pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke, krivdi in odgovornosti, zaupanju vase in v druge.

O knjigi so povedali:
»Planet Asperger je nepričakovno iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svojih zmožnosti in pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke.«
Andreja Mikuž, univ. dipl. psih., spec. klin. psih. 

Več o knjigi 

Knjiga je namenjena tako tistim, ki motnjo avtističnega spektra že poznajo, kot tistim, ki so zgolj radovedni. Med platnicami se skriva široka paleta izkušenj in modrosti, ki jih naplavlja življenje z otrokom, ki odstopa od povprečja. Od pogrizenih nohtov in neprespanih noči, do notranjih zmag in napadov ljubeznivosti.
PRVI DEL nas popelje skozi zgodnja leta življenja s posebnim otrokom, ko so hektika in neskončno število vprašajev neprestano na dnevnem redu. Včasih na veder, drugič na simpatično obupan način izvemo, kakšno je jedro ene izmed običajno neobičajnih družin.
Poglavja: Veliki pok, Najboljša posadka, Izbruhi vulkana, Vzdrževanje opreme, Prednosti življenja na planetu Asperger ...
DRUGI DEL je praktičen – kako na planetu Asperger preživeti? Na podlagi številnih neprespanih noči, posvetov s specialisti ter družinskimi vzponi in padci avtorica ugotavlja, da se nekatere aspekte življenja na tem planetu vendarle da razumeti. Knjiga ponuja preverjene praktične nasvete – brez pametovanja, z veliko razumevanja in topline. 
Poglavja: Samo mirno kri, Ne iščite krivca, Izbirajte bitke, Če ne zmorete, prosite za pomoč, Živeli kompromisi ...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612052430
Leto izdaje 2017
Število strani 55
Dimenzije 19,0 x 25,0
Vezava Trda
Izdal Mladika
Avtor Mojca Mihelčič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Planet Asperger
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Planet Asperger

Cena 21,90 €