Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Planinska orientacijska tekmovanja

Na zalogi
SKU
961-6156-37-3
Dodaj v primerjavo
Cena 16,30 €
Dodaj na seznam želja
Orientacijsko znanje je za izvajanje resničnega planinstva osnovnega pomena. To je vedel že Pavel Kunaver, ki je v prvem planinskem učbeniku Na planine leta 1921 zapisal: »Kdor na ta način (ob uporabi zemljevida in znanja orientacije, opomba BP) hodi v gore, hodi neprimerno bolj varno in ubira bolj pravo pot nego kdo drug.« (stran 13) Orientacija ima v planinski organizaciji nedvomno dolgo tradicijo, njene vsebine pa danes najdemo domala v vseh programih planinskega usposabljanja.

 

Učbenik je obsežen, sistematičen, jasen ter pregleden. Namenjen je udeležencem različnih planinskih usposabljanj, organizatorjem in tekmovalcem na planinskih orientacijskih tekmovanjih. Avtorji upajo, da bodo tudi drugi planinski strokovni kadri (mentorji planinskih skupin, vodniki PZS, gorski reševalci, alpinisti ipd.) v učbeniku našli primerno branje za izpopolnjevanje lastnega znanja.
S pravo mero obojega - planinskih vsebin in tekmovalnosti - bodo odlično organizirana in kakovostno izvedena planinska orientacijska tekmovanja lahko pripomogla zlasti k večjemu vključevanju ponujenega znanja v redno delo planinskih skupin v vrtcih, šolah in drugih organiziranih oblikah planinske dejavnosti. In posledično k številčnejšemu vključevanju mladih v planinska društva, k njihovi samostojnosti in ohranjanju planinske pripadnosti v okviru družine in starejših starostnih obdobjih in tudi k varnejšemu gibanju v gorah.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6156-37-3
Leto izdaje 2002
Število strani 253
Dimenzije /
Izdal Planinska založba Slovenije
Avtor Aleš Glavnik, Bojan Rotovnik, Božo Jordan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Planinska orientacijska tekmovanja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Planinska orientacijska tekmovanja

Cena 16,30 €