V vrečki ni artiklov.
Planinska orientacijska tekmovanja
Orientacijsko znanje je za izvajanje resničnega planinstva osnovnega pomena. To je vedel že Pavel Kunaver, ki je v prvem planinskem učbeniku Na planine leta 1921 zapisal: »Kdor na ta način (ob uporabi zemljevida in znanja orientacije, opomba BP) hodi v gore, hodi neprimerno bolj varno in ubira bolj pravo pot nego kdo drug.« (stran 13) Orientacija ima v planinski organizaciji nedvomno dolgo tradicijo, njene vsebine pa danes najdemo domala v vseh programih planinskega usposabljanja.

 

Učbenik je obsežen, sistematičen, jasen ter pregleden. Namenjen je udeležencem različnih planinskih usposabljanj, organizatorjem in tekmovalcem na planinskih orientacijskih tekmovanjih. Avtorji upajo, da bodo tudi drugi planinski strokovni kadri (mentorji planinskih skupin, vodniki PZS, gorski reševalci, alpinisti ipd.) v učbeniku našli primerno branje za izpopolnjevanje lastnega znanja.
S pravo mero obojega - planinskih vsebin in tekmovalnosti - bodo odlično organizirana in kakovostno izvedena planinska orientacijska tekmovanja lahko pripomogla zlasti k večjemu vključevanju ponujenega znanja v redno delo planinskih skupin v vrtcih, šolah in drugih organiziranih oblikah planinske dejavnosti. In posledično k številčnejšemu vključevanju mladih v planinska društva, k njihovi samostojnosti in ohranjanju planinske pripadnosti v okviru družine in starejših starostnih obdobjih in tudi k varnejšemu gibanju v gorah.
961-6156-37-3 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/p/l/planinska_orientacija_ucbenik.jpg 961-6156-37-3
16.3 EUR 2021-09-23 Zaloga: Na zalogi

Planinska orientacijska tekmovanja

Planinska orientacijska tekmovanja Aleš Glavnik Bojan Rotovnik Božo Jordan

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 81 zlatnikov = 0,81 €.
Orientacijsko znanje je za izvajanje resničnega planinstva osnovnega pomena. To je vedel že Pavel Kunaver, ki je v prvem planinskem učbeniku Na planine leta 1921 zapisal: »Kdor na ta način (ob uporabi zemljevida in znanja orientacije, opomba BP) hodi v gore, hodi neprimerno bolj varno in ubira bolj pravo pot nego kdo drug.« (stran 13) Orientacija ima v planinski organizaciji nedvomno dolgo tradicijo, njene vsebine pa danes najdemo domala v vseh programih planinskega usposabljanja.   Učbenik je obsežen, sistematičen, jasen ter pregleden. Namenjen je udeležencem razli...
Cena: 16,30 €

Podrobnosti artikla Planinska orientacijska tekmovanja

ISBN 961-6156-37-3
Leto izdaje 2002
Število strani 253
Dimenzije /
Vezava Ne
Izdal Planinska založba Slovenije
Avtor Aleš Glavnik
Bojan Rotovnik
Božo Jordan

O avtorju Planinska orientacijska tekmovanja

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).