V vrečki ni artiklov.
Ples v krogu

Ples v krogu

V knjigi Ples v krogu mlada ruska psihiatrinja se odpravi v sibirski Altaj, središče šamanizma, da bi jo uvedli v starodavno védenje in zdravljenje. Po dramatičnih in včasih neusmiljenih prehodih počasi odkriva moči, ki so v vsakem od nas, in prepoznava svoj resnični jaz, skrit pod strahovi in nesporazumi. Na svojem notranjem potovanju odkrije globlje vzroke za slabosti naše civilizacije ter niz prerokb o prihodnosti planeta, ki so zapisane v knjigi Ples v krogu.

Šamanizem je najstarejša religija na svetu. Ne pozna ne zakonov ne časa. Temelji na starodavni modrosti učiteljev ali mojstrov, v kateri so medicina, magija in misticizem nerazvozljivo prepleteni, in že tisočletja prehaja iz roda v rod. Za šamane pomenita bolezen in smrt le izgubljeno tavanje po nevidnih poteh, s katerih se je mogoče vrniti, in njihova naloga je poiskati izgubljene duše.

Vse to in še več boste izvedeli v knjigi Ples v krogu.

Šamanizem

Tako šamani kot šamanizem obstajata že tisočletja. Izvor besede šaman  izhaja iz daljne Sibirije in v tunguškem jeziku opisuje človeka, ki ima sposobnost »potovanja« v duhovni svet.  

Šamani so starodavni terapevti tako za dušo kot telo. Pri tem uporabljajo intuicijo ter um v sodelovanju z naravo in energijami, ki se pretakajo po njej.

Šamanizem je bil  kot oblika zdravljenja prisoten tako v Afriki, Indoneziji, Indiji, Koreji, Tibetu, Mongoliji, Kitajski, Rusiji, Južni in Severni Ameriki, le, da ga je vsako ljudstvo poimenovalo po svoje.

Tako bi lahko šamana opisali kot čarovnika, vrača, zdravilca, ki je že od nekdaj bil del različnih plemenskih ljudstev. Šaman je človek, ki ima določene sposobnosti in znanja, ki drugim niso dane.

Te sposobnosti so ponavadi že prirojene, lahko pa jih  pridobi kasneje in so posledica smrti, hude bolezni, itd. Seveda pa je vedno prisotna neka predispozicija. Šaman omogoča ljudem stik z duhovi in dušami, potovanje v druge sfere, značilno za šamane je tudi izredno dobro poznavanje narave in ugodnih vplivov, ki jih ima narava na človeško telo.

978-961-6359-47-4 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/k/h/kharitidi-ples-v-krogu-eno.jpg 978-961-6359-47-4
10 EUR 2020-11-01 Zaloga: Na zalogi
-64%

Ples v krogu

Ples v krogu Olga Kharitidi

Starodavne skrivnosti sibirske modrosti

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 50 zlatnikov = 0,50 €.
Mlada ruska psihiatrinja se odpravi v sibirski Altaj, središče šamanizma, da bi jo uvedli v starodavno védenje in zdravljenje.

Vroča cena: 10,00 €

Prihranek: 18,00 € (64%)

Redna cena: 28,00 €

Podrobnosti artikla Ples v krogu

ISBN 978-961-6359-47-4
Leto izdaje 2010
Število strani 261
Dimenzije 14,5 x 23,5
Vezava Trda vezava
Izdal Eno
Avtor Olga Kharitidi

O avtorju Ples v krogu

Olga Kharitidi

Olga Kharitidi

Olga Kharitidi je bila rojena v Sibiriji v nekdanji Sovjetski zvezi. Po sledeh starodavne modrosti, ki se je iz Sibirije razširila v osrednjo Azijo, Tibet in na Himalajo, je prepotovala Sibirijo, Uzbekistan in Kazakhstan. Živi v Združenih državah, kjer predava o sibirskem šamanizmu in nadaljuje svojo pot raziskovanja in odkrivanj. 

Več o Olga Kharitidi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).