Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Po poti tantre

Na zalogi
SKU
9789617129632
Dodaj v primerjavo
Cena 23,90 €

Avtor: Daniel Odier

Prevod: Severina Sitter

 

Jeseni 1968 je Daniel Odier zapustil Evropo in se podal na zelena pobočja vznožja Himalaje. Star je bil triindvajset let in navdušen nad vzhodnimi mistiki.

Odpravil se je iskat učitelja, ki bi mu lahko razodel skrivnosti, do katerih se ni mogel dokopati z branjem in študijem svetih besedil.  Želel si je vsega, tako modrosti in duhovnosti, ki ju prinaša askeza, kot lepote, ljubezni in čutnosti strastnega življenja.

Ravno tam je Odier odkril šivaistični tantrizem, skrivno duhovno pot, ki si prizadeva s sprejemanjem poželenja preseči ego in znova odkriti božansko.

Potem ko je Odier mesece po vsej Himalaji iskal učitelja, je srečal Devi, véliko jogini, ki ga je odpeljala na mistično potovanje, kakršnega si niti v sanjah ni mogel predstavljati.

Ko ga je občasno vodila onkraj meja spolnih izkušenj, spet drugič pa mu grozila z uničenjem, ga je poučila, kaj pomeni biti resnično živ in poznati božansko naravo absolutne ljubezni.

Iz uvoda knjige:

»Tantrizem je verjetno edina starodavna filozofija, ki je preživela vse zgodovinske prevrate, vdore in vplive ter nedotaknjena prispela do nas po neprekinjenem nasledstvu učiteljev in učencev, pa tudi edina, ki je ohranila podobo Velike boginje, ne da bi razmerje med žensko in moškim obrnila v korist slednjega. Cele generacije so sledile vélikim učiteljicam in še danes številne jogini predajajo starodavno modrost.

Splošno razširjeno pojmovanje tantro zoži na nekakšne nedoločene spolne tehnike, ki naj bi pod pretvezo duhovnosti čudežno odrešile tiste, ki jih izvajajo, in ni nam treba posebej poudarjati, da to seveda nima nič skupnega s šivaizmom. Ker takšne neučinkovite prakse ne temeljijo na pravi jogijski askezi, ki zahteva popolno obvladovanje diha in telesnih procesov ter izpraznitev uma, so v najboljšem primeru le nenevarni odkloni, kadar pa vključujejo manipulacijo, lahko postanejo škodljive.

Tantra je pot popolne ljubezni, ki vodi v svobodo bivanja. Vabim vas, da skozi zgodbo o mojem srečanju z veliko jogini in njenimi nauki izkusite to čudovito doživetje.«

Daniel Odier je francoski pisatelj, pesnik, esejist in scenarist, mojster zena, čana in velik poznavalec kašmirskega šivaizma. V Parizu je ustanovil Center za tantro in čan, na kalifornijski univerzi pa je predaval o duhovnih izročilih daljnega vzhoda. Je avtor številnih dokumentarnih del in romanov. Živi v Parizu.

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617129632
Leto izdaje 2022
Število strani 174
Dimenzije 140 x 14 x 220
Vezava Mehka
Izdal Primus - Okaši
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Po poti tantre
Vaša ocena
Back to Top

Po poti tantre

Cena 23,90 €