V vrečki ni artiklov.
!!! Poezija = Magija !!! (mehka vezava)

Beseda ima veliko moč, sploh izgovorjena. V sebi imamo nenehno samogovore, na desetine tisočev misli na dan, večina jih je enaka kot prejšnjega dne. Vse te besede imajo vibracijo in tako vplivajo na to, kaj se nam dogaja. Živimo sicer v racionalnem svetu, podzavest pa je neizmerno pomembna. V poeziji je skoncentrirano tisto podzavestno: lepota besede in ritem sta vibracijsko nad racionalno-mentalno ravnjo.

Kot zapiše znana primorska pesnica v novi zbirki, gre za poezijo, ki zdravi.  Vsaka Vidina pesem je manifest radosti, ki jo šteje za najvišje čustvo. Gre za poezijo, prekipevajočo od življenja, zanosne ljubezni do vseh živih bitij, strasti, topline, pa tudi miru, duhovitosti in besednih igrarij, kar odsevajo naslednji verzi: »Svet brez terorja / je spleten iz humorja. / V džungli radostnih ritk / duša s hvaležnostjo najde stik.« - Kristina Sluga; Bukla 109

978-961-6849-19-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/2/3/23611_18813.jpg 978-961-6849-19-7
17 EUR 2021-08-11 Zaloga: Na zalogi

!!! Poezija = Magija !!! (mehka vezava)

!!! Poezija = Magija !!! (mehka vezava) Vida Mokrin-Pauer

Beseda ima veliko moč, sploh izgovorjena. V sebi imamo nenehno samogovore, na desetine tisočev misli na dan, večina jih je enaka kot prejšnjega dne. Vse te besede imajo vibracijo in tako vplivajo na to, kaj se nam dogaja. Živimo sicer v racionalnem svetu, podzavest pa je neizmerno pomembna. V poeziji je skoncentrirano tisto podzavestno: lepota besede in ritem sta vibracijsko nad racionalno-mentalno ravnjo. Kot zapiše znana primorska pesnica v novi zbirki, gre za poezijo, ki zdravi.  Vsaka Vidina pesem je manifest radosti, ki jo šteje za najvišje čustvo....
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla !!! Poezija = Magija !!! (mehka vezava)

ISBN 978-961-6849-19-7
Leto izdaje 2014
Število strani 122
Dimenzije 17,0 x 23,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Produkcijska hiša Red
Avtor Vida Mokrin-Pauer

O avtorju !!! Poezija = Magija !!! (mehka vezava)

Vida Mokrin-Pauer

Vida Mokrin-Pauer

Vida Mokrin Pauer je za otroke in za odrasle pesnica, pisateljica, performerka, voditeljica literarnih šol in šol za glasno branje literature, urednica, predavateljica, certificirana izvajalka številnih energijskih in informacijskih zdravilnih tehnik.

Diplomirala je iz primerjalne književnosti in lit. teorije in iz bibliotekarstva. Je avtorica 20 knjig (3 so na Cd-ejih, 1 na igralnih kartah) –12 pesniških zbirk za odrasle, 6 za otroke in je soavtorica 2 satirično-erotičnih romanov v pismih. Prevodi njenih pesmi so izšli v 12 jezikih v mnogih antologijah v Evropi, ZDA in Južni Ameriki, s poezijo je nastopala v 12 državah. Za poezijo je bila nominirana za nagradi Veronika in za Jenkovo nagrado, dobila je nekaj lit. nagrad.

Obožuje kozmično spodbudno poezijo, Sintropijo Andreja Detele, Biocentrizem Roberta Lanze in Boba Bermana in magičen pogled na svet Alejandra Jodorowskega. Leta 2010 je o odnosu med kvantnostjo-igrivostjo-radostjo in poezijo govorila tudi na mednarodni znanstveni multikonferenci na Inštitutu Jožef Stefan. Predavanje (za katerega je dobila nagubana čela dveh doktorjev znanosti in iskrene čestitke dveh drugih doktorjev znanosti) je objavljeno v zborniku. Pesnica zaupa kvantni znanosti in / oziroma vse(h)sprepleteni intuiciji.

Več o Vida Mokrin-Pauer

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).