Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pogovarjamo se o evtanaziji

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789612132996
Dodaj v primerjavo
Cena 21,00 €

Knjiga govori o temi, o kateri se v našem prostoru skorajda ne znamo ali celo ne zmoremo pogovarjati strpno in s tehtnimi argumenti. Njen namen je zato spodbuditi našo družbo k preudarnemu razmisleku o našem odnosu do hudo bolnih, ostarelih in umirajočih.

Dodaj na seznam želja

Evtanazija

Knjiga o evtanaziji dr. Matjaža Zwittra, onkologa in profesorja etike na Medicinski fakulteti v Mariboru, se slovenski javnosti predstavlja v času, ko se je v Sloveniji razvnela razprava o primernosti njene uzakonitve. O evtanaziji je mogoče govoriti, jo utemeljevati in se o njej odločati z različnih, bolj ali manj premišljenih oziroma odgovornih stališč. Predlogi, da bi zdravniki prekinjali človeška življenja ali pri tem kakorkoli sodelovali, zahtevajo strpno, z ustrezno širino in potrebnim znanjem podprto razpravo. Vse to nam ponuja knjiga, ki je pred nami. Avtor nas kot zdravnik onkolog, ki je več desetletij spremljal tudi umirajoče bolnike, iz poglavja v poglavje vodi do zaključkov, ki naj bi jih poznal vsak, ki se želi tako ali drugače opredeljevati do z evtanazijo povezanih človeških in etičnih vprašanj. Brali naj bi jo tudi vsi, ki se pri svojem delu srečujejo s stiskami in trpljenjem, pa tudi spokojnostjo vseh, ki odhajajo.

Evtanazija bo ob svojih zagovornikih in nasprotnikih žal vedno imela tudi stranpoti, ki se jim spričo človeške narave ob še tako dobro zamišljenih izhodiščih ni mogoče izogniti. Ubijanje je v naravi vseh nas, meja med njim in evtanazijo je lahko zelo ozka, ali pa je ni. Knjiga nas povsod, kjer je potrebno, opozarja na prakse, ki evtanazijskim sporočilom zmanjšujejo njihovo verodostojnost.

Delo je napisano v prvi osebi- Avtor ob ves čas prisotni zvestobi zdravniškim vrednotam neredko razgrne še svoja osebna stališča, kar odpira možnost demokratične etične razprave. A ko bomo knjigo profesorja dr. Zwittra sprejeli v branje in razmišljanje, v Sloveniji o evtanaziji ne bo mogoče razpravljati brez upoštevanja njenih vsebin in sporočil.

Avtor knjige Matjaž Zwitter preklicuje neosnovano navedbo, da je bil Janko Pleterski v zanj zelo neprimernem socialnem okolju.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612132996
Leto izdaje 2019
Število strani 114
Dimenzije 17,0 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Slovenska Matica
Avtor Matjaž Zwitter
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pogovarjamo se o evtanaziji
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pogovarjamo se o evtanaziji

Cena 21,00 €