V vrečki ni artiklov.
Pogovor (mehka knjiga)

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zapletli v pogovor z naključnim sogovornikom – v ure in ure dolg pogovor – in presenečeni ugotovili, da popolnemu neznancu z lahkoto pripovedujete stvari, za katere ste mislili, da jih ne morete zaupati niti svojim najbližjim? To se v romanu Pogovor Davida Brooksa zgodi avstralskemu inženirju Stephenu in italijanski prevajalki Ireni, ki ju nepričakovan sunek vetra pripelje za skupno mizo v restavraciji na tržaškem Trgu edinosti.

Predjed, glavna jed, sir, sladica, vmes pa zgodbe o ljubezni in izgubi, o potovanjih in usodnih odločitvah. Presenetljiva lahkotnost, s katero Stephen in Irena drug drugemu razkrivata podrobnosti iz svojega življenja, mila noč na obali severnega Jadrana in dobra lokalna hrana pa tako oba protagonista, kakor tudi bralca pripeljejo do spoznanja, da se takrat, ko poskušamo drugemu pomagati pri razumevanju življenjskih prelomnic, največ naučimo o sebi.

"Mislim, da bi moral zgolj reči tako polno pomena, in hkrati, takole v temi, v krčih ljubezni, je vse skupaj tako globoko prvinsko. Skoraj jesta drug drugega, okušata, vonjata, vstopata, s prsti, z jeziki, s spominom, z upanji, s tekom, kakor da sta oba skupaj eno bitje, eno bitje, ki se išče, vendar hkrati ne bo nikoli zadovoljno, dokler se ne bo pogoltnilo."

O KNJIGI SO DEJALI:

Včasih se še vedno zatečem k magičnemu realizmu, v romanu Pogovor, na primer. V njegovi današnji obliki, v preobleki upanja, ki bi ga v teh zagonetnih časih težko predstavil drugače, razumno.
- David Brooks v intervjuju za Sobotno prilogo Dela (Patricija Maličev)

"Pregloboko sem vkopan v angleški jezik, da bi prenesel zadrego lomljenja v tujem jeziku"
- intervju z Davidom Brooksom,MMC RTV Slovenija (Ana Jurc)

Pogovor je roman, ki z močnimi, pikantnimi zvoki raste v čutno in sočutno bližino tujcev, mlade ženske in zrelega moškega. Sunek vetra in hrup na kamnitih tleh – in neznanca sedeta za isto mizo. Z zaupljivo radovednostjo zdrkneta v neobičajno intimne izpovedi in nenadejana priznanja.«
Tjaša Koprivec, urednica

Pogovor je kratek, strnjen roman (vse dogajanje je strnjeno v eno popoldne in večer, na enem samem kraju in z zgolj dvema protagonistoma), a v njem se skriva celo morje filozofskih razmislekov, anekdot in priznanih skrivnosti.
Ana Jurc, MMC RTV Slovenija
9789612742164 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/o/pogovor1.jpg 9789612742164
12.99 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi

Pogovor (mehka knjiga)

Pogovor (mehka knjiga) David Brooks

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zapletli v pogovor z naključnim sogovornikom – v ure in ure dolg pogovor – in presenečeni ugotovili, da popolnemu neznancu z lahkoto pripovedujete stvari, za katere ste mislili, da jih ne morete zaupati niti svojim najbližjim?
Cena: 12,99 €

Podrobnosti artikla Pogovor (mehka knjiga)

ISBN 9789612742164
Leto izdaje 2014
Število strani 160
Dimenzije 19,7 x 12,6
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Sanje
Avtor David Brooks

O avtorju Pogovor (mehka knjiga)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).