Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pogovori v Tuskulu

Na zalogi
SKU
9789617011586
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

Pogovori v Tuskulu je zbirka filozofskih razmislekov v petih knjigah iz leta 44 pr. Kr., ki so nastali v času Ciceronovega prisilnega umika iz politike, ko ga je zadela še smrt edine hčerke Tulije.

Dodaj na seznam želja

Pogovori v Tuskulu 

Pogovori v Tuskulu je zbirka filozofskih razmislekov v petih knjigah iz leta 44 pr. Kr., ki so nastali v času Ciceronovega prisilnega umika iz politike, ko ga je zadela še smrt edine hčerke Tulije. Ta spis komentatorji označujejo za »eno izmed največjih Ciceronovih filozofskih del«, za enega njegovih »najelegantnejših spisov« oziroma za »sumo vse antične etike«.

Pogovore v Tuskulu sestavlja pet knjig, izmed katerih vsaka obravnava svoj temeljni filozofski problem, cilj vseh petih knjig je s pomočjo filozofije odpraviti strah in žalost iz življenj ljudi – tematika je torej bistveno etična in praktična. Tema prve knjige je smrt in druge bolečina. V tretji in četrti knjigi se Ciceron posveča duševnim vznemirjenjem oziroma boleznim, v peti pa kreposti. Delo je prevedla Polonca Zupančič, ki je tudi avtorica izčrpne in obsežne spremne besede.

Mark Tulij Cicero

Mark Tulij Ciceron (106–43 pr. Kr.), rimski govornik, politik in filozof je ena izmed najbolj znanih osebnosti antičnega sveta. Njegov obsežen opus (obsega namreč govore, govorniške spise, pisma, poezijo in filozofska dela) je nastajal kot odziv na sočasno dogajanje, ki ga je Ciceron tudi soustvarjal. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617011586
Leto izdaje 2018
Število strani 319
Dimenzije 12,5 x 20 cm
Vezava Mehka
Izdal Kud Logos
Avtor Mark Tulij Ciceron
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pogovori v Tuskulu
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pogovori v Tuskulu

Cena 24,00 €