V vrečki ni artiklov.
Pogovori z Erosom

Ljubezen

Mar je srečanje z Erosom res eno takšnih, ki nas za vedno spremeni? Avtorica Lucija Luči Mulej Mlakar v knjigi Pogovori z Erosom pravi, da Eros išče le najpogumnejše, da jim šepeta večne skrivnosti.

Tiste, ki si upajo iskati pot tam, kjer ni še niti smeri. One, ki sledijo strasti in dovolijo, da jih prečisti, pogosto skozi bolečino in izgubo. Vse, ki ohranijo svoj jaz. Avtorica pravi, da je ljubezen zadnja skrivnost boga – njen cilj je, da nas presvetli, s čimer postanemo boljši ljudje. Rada ima takšne, ki izberejo srečo namesto zlata, in izkušnjo namesto varnosti.

Avtorica Lucija Luči Mulej Mlakar nas v knjigi na prefinjen način usmerja, da se vprašamo, kateri jezik govorimo. Je to jezik ljubezni ali jezik moči?

Komu je knjiga namenjena?

Knjiga je namenjena:

* vsem, ki ste kadarkoli ljubili in vsem ljubljenim

* vsem, ki vas je ljubezen zmlela ali odrešila

* vsem, ki vas je ljubezen slekla in do nagega razgalila

* vsem, ki ste upali zaman

* vsem, ki ste omagali na poti iskanja

Eros

Eros vam vedno znova kliče, da navkljub vsej izkrivljenosti ta svet pripada ljubezni. Vsi smo njeni potomci.

Knjiga je nastala kot odgovor na utrjevanje pojma subjektivnosti časa. Čas je, da se naučimo zapravljati čas za tople poglede, neme besede, tišino koraka in spevnost src. Čas je, da premagamo lastno ujetost v objektivne časovne ritme.

Skozi ljubezen nam življenje pripoveduje svojo največjo skrivnost, zato učiti se ljubiti v resnici pomeni učiti se živeti. Avtorica pravi, da Eros najraje nameri svoje puščice v pogumne – tiste, ki se ne upirajo popolni predaji ljubezni. Oni so tisti, ki so najbolj dovzetni za večne skrivnosti življenja. Oni so tisti, ki si upajo iskati pot tam, kjer ni še niti smeri. Oni so tisti, ki sledijo strasti in dovolijo, da jih ta prečisti, pogosto skozi bolečino in izgubo, vendar pri tem ne izgubijo sebe. Eros obožuje tiste, ki ne iščejo varnostnih mrež, ampak si upajo skočiti v neznano.

Knjiga nakazuje poroko materialnega in nematerialnega, vidnega in nevidnega. Saj je čas, ko nas obišče ljubezen, vselej svet. Govori o tem, kako združiti eros in logos.

Ljubezen ljudi namreč prestraši in številni si nadenejo maske, sledijo interesu v imenu ljubezni in lastnemu udobju v imenu erotike. Erotika pa je predaja.

Iskanje nečesa, kar se še ni rodilo, in seveda nas na primer umetnost, kiparstvo in poezija nežno a odločno, vztrajno in nepopustljivo, vodijo v templje večnih skrivnosti, saj so del nejezikovnega.

Zato je zasnova knjige drugačna. Gre za preproste zgodbe, koane, dialoge z Erosom. Torej drugačen, poetični jezik, ki beži od teorij in sistemov, ki tako veliko izpustijo, in ponudi čudenje, odziv, morda odpor. Logos ima seveda svojo domeno. A prevečkrat povozi spontanost in sposobnost čudenja, in ravno čutnost nas vodi tja, v simbolno in razpoložljivo, kjer se zaustavimo.

Um doživi vrzel – in tu je čas za eros. Za čutenje svoje moči, za pretok te moči v sočloveka, razvoj, delo, poslanstvo, v spontano ljubljenje. Največja moč je v predaji. In prek vzponov, padcev, napak in bojev, ki so brez smisla, najdemo 'novo zemljo'.

In kot kaže evidenca antropologov, je seks kot institucija prenosa in preboja v svetove onkraj razkritja, tista 'nova zemlja', ki se vselej rodi s popolno gotovostjo, saj nas ljubezen preobraža in preobrazi, sama erotika pa pripravi do poti popolne predaje, brez varnostnih mrež.

9789619265536 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/o/pogovori_z_erosom.jpg 9789619265536
33 EUR 2021-08-05 Zaloga: Na zalogi

Pogovori z Erosom

Pogovori z Erosom Lucija Luči Mulej Mlakar

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 165 zlatnikov = 1,65 €.
Avtorica Lucija Luči Mulej Mlakar nas v knjigi na prefinjen način usmerja, da se vprašamo, kateri jezik govorimo. Je to jezik ljubezni ali jezik moči?
Cena: 33,00 €

Podrobnosti artikla Pogovori z Erosom

ISBN 9789619265536
Leto izdaje 2018
Število strani 175
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Molga
Avtor Lucija Luči Mulej Mlakar

O avtorju Pogovori z Erosom

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).