Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Posel 21. stoletja

Na zalogi
SKU
9789619324912
Dodaj v primerjavo
Cena 28,90 €

Živimo v nemirnih časih. Zadnjih nekaj let nam je prineslo obilo strahu in panike v časopisnih naslovih, sejnih sobah in za jedilnimi mizami po celem svetu. Globalizacija, zunanje dejavnosti, številna odpuščanja zaposlenih, zaplenitve nepremičnin, drugorazredne hipoteke, visoke obrestne mere, Ponzijeve sheme, neuspehi na Wall Streetu, recesija itd. Slabe novice si sledijo ena za drugo. 

Kako priti od tukaj, kjer si sedaj, do tja kamor želiš priti?

Dodaj na seznam želja

Finance

Ekonomija je v razsulu; vaša služba je ogrožena – če jo sploh še imate. In veste kaj? To sem govoril že leta. Večina ljudi je potrebovala svetovno gospodarsko krizo, da me je uslišala. Vendar ta knjiga ni o tem, kako ali zakaj je vse šlo k vragu. Knjiga govori o tem, zakaj so te slabe novice v bistvu dobre novice – če veste, kaj storiti glede tega.

Finance sem preučeval pri dveh človekih: od svojega očeta, ki je bil zelo dobro izobražen človek, zaposlen v višjem vladnem krogu in od očeta svojega najboljšega prijatelja, ki ni dokončal osmega razreda osnovne šole, a je postal milijonar. Moj pravi oče se je vse svoje življenje ubadal z finančnimi težavami in je umrl z majhno vsoto denarja, kljub vsem dolgim letom težkega dela; oče mojega najboljšega prijatelja pa je postal eden izmed najbogatejših mož na Havajih. O teh dveh ljudeh sem razmišljal kot o svojem »revnem očku« in »bogatem očku.«

Svojega pravega očeta sem zelo spoštoval in ga imel rad ter se zaobljubil, da bom pomagal toliko ljudem, kot bo le mogoče, da bi se izognili trpljenju zaradi takšnih ponižanj in neuspehov, ki so pestili očetovo pot. Potem ko sem zapustil dom, sem doživel veliko stvari. Služil sem Marincem kot pilot helikopterja v Vietnamu. Nato sem delal pri podjetju Xerox, kjer sem začel kot najslabši prodajalec, po štirih letih dela pa sem podjetje zapustil kot najboljši prodajalec. Zatem, ko sem zapustil Xerox, sem razvil številne več milijonov dolarjev vredne mednarodne posle, zato sem se pri sedeminštiridesetih letih upokojil in začel opravljati svojo največjo strast – učiti druge ljudi, kako zgraditi bogastvo in živeti življenje, o katerem sanjajo, namesto da bi se prepustili povprečnosti in predali boj.

Bogati očka

Leta 1997 sem o svojih izkušnjah zapisal v majhni knjigi Bogati očka, revni očka. Očitno sem se moral prikupiti precejšnjemu številu bralcev, saj se je knjiga Bogati očka, revni očka izstrelila na sam vrh najbolje prodajanih knjig časopisa New York Times ter tam kraljevala več kot štiri leta, dobila je tudi naziv »najbolje prodajana poslovna knjiga vseh časov.« Od takrat sem izdal že celo serijo knjig, imenovano Bogati očka, in čeprav se vsaka izmed knjig osredotoča na nekoliko drugačno temo, vse skrivajo popolnoma enako sporočilo kot prva knjiga. To sporočilo najdete v srcu knjige, ki jo trenutno držite v rokah: Prevzemite odgovornost za svoje finance - ali pa se navadite, da vam ukazujejo preostanek življenja. Lahko ste gospodar financ ali pa njihov suženj. Izbira je vaša.

Posel

V svojem življenju sem imel neverjetno srečo, da sem imel izkušnje in mentorje, ki so mi pokazali, kako zgraditi pristno premoženje. Kot rezultat tega sem se bil zmožen upokojiti, brez kakršne koli potrebe, da še kdaj koli delam. Vse do tistega trenutka sem delal na tem, da zgradim prihodnost za svojo družino. Od takrat naprej pa delam na tem, da pomagam zgraditi vašo prihodnost.

Preteklih deset let sem posvetil iskanju najbolj učinkovitih in praktičnih načinov, da bi pomagal ljudem preoblikovati njihovo življenje v 21. stoletju tako, da jih učim, kako zgraditi pristno premoženje, bogastvo. V knjigah iz zbirke Bogati očka sem skupaj s partnerji pisal o različnih načinih in oblikah podjetij ter naložb. Vendar pa sem v vseh teh letih intenzivnih raziskav naletel na en poslovni model, za katerega verjamem, da lahko ljudem ponudi največjo možnost, da prevzamejo nadzor nad svojim finančnim življenjem, svojo prihodnostjo in svojimi usodami.

Še ena stvar, ki jo želim razjasniti. Kadar rečem pristno premoženje, ne govorim zgolj o denarju. Denar je zgolj del tega, ne pa celota. Gradnja pristnega premoženja je odvisna od graditelja toliko, kot je odvisna od tega, kar je že zgrajeno. V tej knjigi vam nameravam pokazati, zakaj morate oblikovati svoj posel in natančneje, kakšno vrsto posla. Pomembno je, da ne spremenite zgolj vrste posla, ki ga počnete, temveč, da spremenite tudi sebe. Lahko vam pokažem, kako najti tisto, kar preprosto morate imeti, da razvijete popoln posel zase, ampak za razvoj svojega posla se boste morali razviti tudi vi.

Dobrodošli v posel 21. stoletja

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619324912
Leto izdaje 2018
Število strani 182
Dimenzije 14,8 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Bogati očka
Avtor Robert T. Kiyosaki
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Posel 21. stoletja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

.Posel 21. stoletja

Cena 28,90 €