Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pot pozornosti - Osnove budistične meditacije

Na zalogi
SKU
978-961-6943-15-4
Dodaj v primerjavo
Cena 23,00 €
Knjiga je namenjena vsem, ki se zanimajo za duhovni razvoj in se želijo osvoboditi sebičnih želja, jeze, pohlepa, sovraštva in zmedene nevednosti.
Dodaj na seznam želja

Knjiga Pot pozornosti uči, kako s pomočjo nenehne pozornosti razvijemo modrost in sebe ter ugledamo svet v svetlobi resnice, predvsem pa nam želi pomagati v najrazličnejših življenjskih okoliščinah in nam pokazati pot, kako lahko živimo bolj umirjeno, ustvarjalno in srečno.

Pot pozornosti je priročnik, ki vsebuje teoretične osnove in praktična navodila za budistično meditacijo.

Knjiga je namenjena vsem, ki se zanimajo za duhovni razvoj in se želijo osvoboditi sebičnih želja, jeze, pohlepa, sovraštva in zmedene nevednosti. Meditacija prinaša modrost, notranji mir, nesebično ljubezen do vseh bitij in svobodo – to je razvoj vseh tistih človeških potencialov, ki so v nas vseh že od nekdaj, a jim žal tako redko prisluhnemo, tako redko jih skušamo razviti in vnesti v vsakdanje življenje.

Pot pozornosti je ena izmed poti, ki vodijo do cilja – ta pa je le en in vselej isti: najti notranje ravnovesje in modrost, ki bo omogočila popolno razumevanje življenja in sveta.

Metoda meditacije, ki je opisana v tej knjigi, je preizkušena v meditacijskih centrih v Burmi – avtor je bil sam v enem od njih – in ne zahteva nikakršnega posebnega znanja; dostopna je vsem, ne glede na izobrazbo, prepričanje, vero, svetovni nazor in psihofizične posebnosti. Metoda je sodobna, a kljub temu ostaja avtentična in vodi v stanje, ki razkrije pomen lastnega bivanja ter tako človeka umesti v tok življenja, v vse, kar biva, v stanje svobode, kjer se jaz zlije s celoto. 

Avtor Primož Pečenko (1947 – 2007), prevajalec in filozof, je študiral na Univerzi v Ljubljani, magistriral na Univerzi v Pooni ter doktoriral na Avstralski državni univerzi. Leta 2004 je z ženo, dr. Tamaro Ditrich, ustanovil Središče za budistične študije na Fakulteti za zgodovino, filozofijo, religijo in klasike na Univerzi v Queenslandu, kjer je tudi predaval. V slovenščino je prevedel številna palijska besedila, med katerimi so tudi Dhammapada (2001), Vprašanja kralja Milinde in nekateri Budovi govori.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6943-15-4
Leto izdaje 2014
Število strani 258
Dimenzije 15,0 x 22,5
Vezava Mehka
Izdal Eno
Avtor Primož Pečenko
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pot pozornosti - Osnove budistične meditacije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pot pozornosti - Osnove budistične meditacije

Cena 23,00 €