Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Potovanje skozi Jungov My

Na zalogi
SKU
978-961-93111-4-1
Dodaj v primerjavo
Cena 42,00 €
Predloženo delo je zanimiv prikaz tematike, ki je zajeta v Jungovem opusu, natančneje v zbranem delu št. XIV. Napisano je namreč v dialoški obliki, kot diskurz predavatelja in skupine študentov.
Dodaj na seznam želja

Predloženo delo je zanimiv prikaz tematike, ki je zajeta v Jungovem opusu, natančneje v zbranem delu št. XIV. Napisano je namreč v dialoški obliki, kot diskurz predavatelja in skupine študentov. S tem pristopom je avtor skušal oblikovati svoje poglede in komentarje k navedeni jungovski tematiki, vendar je to tematiko predstavil skozi pristop sodobne psihološke astrologije in tudi v povezavi z drugimi možnostmi sodobnega psihoanalitskega pristopa.

Tako je nastalo delo, ki vsebinsko močno presega naslovno tematiko, saj reflektira praktično vso problematiko psihološke astrologije, resda v obliki komentarjev in dialoškega soočanja mnenj. V tem pogledu malce spominja na delo Nastajanje psihologije, ki ga je pred časom napisal Vid Pečjak.

Podobno kot pri nekaterih drugih novejših delih Matjaža Regovca, je tudi pri predloženi knjigi močno v ospredju (psiho)analitično obravnavanje in razčlenjevanje simbolike, ki se pojavlja v kontekstu zajete tematike. Prav v analizi ezoterične simbolike, ki se pojavlja v hermetistični tradiciji in je predmet obravnavanja tudi v sodobni psihološki astrologiji, lahko vidimo posebno zanimiv in kreativen prispevek avtorja.

- Prof. dr. Janek Musek, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93111-4-1
Leto izdaje 2012
Število strani 492
Vezava Trda
Izdal IPAL
Avtor Matjaž Regovec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Potovanje skozi Jungov Mysterium I
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Potovanje skozi Jungov My

Cena 42,00 €