Večina ljudi ob besedni zvezi pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) najprej pomisli na prispodobo na pol polnega ali na pol praznega kozarca, saj se lahko v tem odraža naš odnos do nas samih, pogled na življenje in življenje.

Mnoge študije kažejo, da je pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) povezano z »na pol polnim kozarcem«, ki je odraz optimistične osebe, kar naj bi veljalo tudi za učinkovito obvladovanje stresa v življenju, kar se povezuje s številnimi koristmi za zdravje.

Pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) izhaja iz pozitivnega samogovora. Raziskovalci še vedno proučujejo vplive pozitivnega mišljenja (vedenje in razmišljanje) na zdravje, zaenkrat pa kaže, da lahko pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) pomaga zmanjšati depresijo in stres, izboljšati fizično in mentalno počutje ter se lažje soočati s težavami in stresi. Seveda ni nihče od nas ves čas pozitiven, če pa večino časa razmišljate o »na pol praznem kozarcu«, pa so seveda na voljo različne tehnike, s katerimi spremenite svoj način razmišljanja v pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje).

K pozitivnemu mišljenju (vedenje in razmišljanje) prispevajo zdrav življenjski slog, druženje s pozitivno naravnanimi ljudmi, zavestno gojenje pozitivnega samogovora in drugo. Pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) recimo pomeni, da ne rečete, da se nečesa še niste lotili, zato vam ne bo šlo od rok, ampak da si rečete, da vam je bila dana priložnost, da se naučite nečesa novega. Seveda se pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) ne razvije čez noč, a vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, na voljo pa so številne knjige, ki nam lahko pomagajo popeljati se v vrtinec pozitivnega mišljenja (vedenje in razmišljanje), kar gotovo pozitivno vpliva ne samo na naše zdravje in počutje, ampak tudi na našo okolico. Glede na to, da znanstveniki vse bolj spoznavajo, kako koristno je pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) za nas, zagotovo pozitiven samogovor in odnos do sebe in drugih prispevajo k boljšemu svetu tako za nas kot za naše bližnje.


V knjižni rubriki pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje) priporočamo sledeče knjige: KNJIGA LETA 2019 Motivacijski načrt, Brez izgovorov!, Ovira je pot, Vesolje vas podpira, Ozdravite svoj um, Moč je v tebi, Zakon privlačnosti, Misli moči (64 kart in knjižica), Življenje je tvoje, Ostati pozitiven v negativnem svetu.

Pozitivno mišljenje (vedenje in razmišljanje)

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 138

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 138

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top