V vrečki ni artiklov.
Prava hrana za otroške možgane

Danes so otroci zelo izpostavljeni stresu, saj se že v najrosnejših letih srečujejo z vsakdanjim hitenjem, v šoli pa jim nalagajo vse več nalog in obveznosti. Seveda ni pričakovati, da bodo v prihodnje zanje razmere prijaznejše, prav nasprotno. Tudi zato je nujno, da s pomočjo ustrezne prehrane možgani vsak trenutek dobijo vse vitalne snovi: aminokisline, maščobne kisline, vitamine, minerale in glukozo. In le, če bo telo dobilo vse te snovi, bo lahko izdelovalo nevrotransmiterje, ki so odločilni pri vzpostavljanju povezav med možganskimi celicami. Te pa je potrebno tudi zaščititi pred škodljivim delovanjem prostih radikalov, in sicer tako celično membrano kot mielinsko ovojnico. Pogosto so slab učni uspeh, depresije in razdražljivost med otroki posledica prav nezadostne zaščite možganskih celic. Tu lahko največ storimo sami. Poglejmo v lonec, kako kuhamo in kaj jemo! Nato, tudi s pomočjo te knjige, sestavimo ustrezen jedilnik, ki bo možganom zagotavljal vse, kar potrebujejo. Prav pri možganih je hitro opaziti resničnost trditev, da je hrana lahko tudi zdravilo. Rezultati bodo vidni že v nekaj tednih.

Otrok bo hitreje dojemal učno snov in si jo bolje zapomnil, obenem bo imel več časa za igro, ki je prav tako pomembna za normalen otrokov razvoj.

Mlade mamice bodo ob knjigi odkrile užitek pri kuhanju. Naučile se bodo otroku na prijeten način ponuditi vsako jed, kar je pomembno, če hočemo zagotoviti uravnoteženo prehrano in se izogniti boleznim. Knjiga utrjuje spoznanje, da je uravnotežen obrok temeljni pogoj za zdravje. Svoje mesto daje prav vsem hranilnim in zaščitnim snovem, tudi maščobam, ki so bile dolgo na črni listi.

Ta knjiga je uvod v nova spoznanja, kako pomembna je hrana za možgane, ki nikoli ne spijo in so največji porabniki hranil in energije. Samo ustrezno prehranjeni možgani lahko dobro delujejo in iz otroka izgrajujejo čudovito osebnost. Knjigo priporočam vsakomur, ne samo otrokom in staršem, saj bo vsakdo našel veliko koristnega zase in za svoje možgane. Ponavadi bolj razmišljamo o tem, kako bomo polepšali telo in okrepili svoje mišice, bolj malokrat pa pomislimo, da ustrezna in uravnotežena hrana enako odlično deluje tudi na naše možgane. Še posebej se pravilno izbrana in uravnotežena hrana izkaže pri otrocih in mladostnikih, ki v obdobju razvoja tudi potrebujejo boljšo in raznovrstnejšo podporo.

Najnovejše raziskave so dokazale, da so otroci, ki zaužijejo več zelenjave, sadja, polnovrednih žit, nenasičenih maščob in kompleksnih oglijkovih hidratov, v šoli bolj zbrani, dosegajo boljše rezultate in nimajo vedenjskih težav.

Nasprotno pa neprimerna prehrana vpliva na nenehno nihanje sladkorja v krvi, ki povzroči nezbranost, vedenjske motnje in celo agresijo.

Prava hrana za otroške možgane v prvem delu podrobno opisuje, katera so najpomembnejša hranila za možgane in katera živila bodo na zdrav način spodbujala oziroma umirjala njihovo delovanje; v drugem delu pa boste našli recepte, s katerimi boste svojim otrokom in vsej družini zagotovili ustrezne in uravnotežene obroke hrane...

3830 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielimport/013c8beb66d65593be27683a58c7e65e.jpg 961-6473-50-6
14.99 EUR 2020-10-02 Zaloga: Na zalogi

Prava hrana za otroške možgane

Prava hrana za otroške možgane Nicola Graimes

Danes so otroci zelo izpostavljeni stresu, saj se že v najrosnejših letih srečujejo z vsakdanjim hitenjem, v šoli pa jim nalagajo vse več nalog in obveznosti. Seveda ni pričakovati, da bodo v prihodnje zanje razmere prijaznejše, prav nasprotno. Tudi zato je nujno, da s pomočjo ustrezne prehrane možgani vsak trenutek dobijo vse vitalne snovi: aminokisline, maščobne kisline, vitamine, minerale in glukozo. In le, če bo telo dobilo vse te snovi, bo lahko izdelovalo nevrotransmiterje, ki so odločilni pri vzpostavljanju povezav med možganskimi celicami. Te pa je potrebno tudi zaščiti...
Cena: 14,99 €

Podrobnosti artikla Prava hrana za otroške možgane

ISBN 961-6473-50-6
Leto izdaje 2005
Število strani 128
Dimenzije 20,0 x 20,0
Vezava Ne
Izdal Meander
Avtor Nicola Graimes

O avtorju Prava hrana za otroške možgane

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

res uredu knjiga o prehrani otrok da lažje

res uredu knjiga o prehrani otrok da lažje prebrodejo šolska leta

Prava hrana za otroške možgane

Oglejte si tudi