V vrečki ni artiklov.
Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

Krvna skupina A

»Naj bo hrana tvoje zdravilo in tvoje zdravilo tvoja hrana.« – Hipokrat

Priznani ameriški zdravnik dr. Peter J. D'Adamo, ki se že več kot trideset let ukvarja z naturopatsko medicino, se po uspešnici 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, ki je v originalu izšla leta 1998, vrača z ločenimi kuharskimi knjigami za posamezne krvne skupine.

Tokrat se mu je pri delu pridružila še poklicna kuharica in nekdanja pacientka Kristin O'Connor, ki je s svojim smislom za estetiko (kar je dr. D'Adamo želel vnesti že v svojo prvo knjigo, vendar takrat ni našel pravega sodelavca za takšen podvig) in poenostavljanjem receptov za bolj zdravo življenje in prehranjevanje v skladu s svojo krvno skupino, poskrbela tudi za bolj privlačno delo, ki je pred vami, za knjigo: Pravilna prehrana po krvni skupini  – Personalizirani recepti za krvno skupino A. Skupaj z dr. D'Adamom sta pripravila recepte, ki bodo ljudem s krvno skupino A naravnost pisani na kožo, recepte pa prilagodila tudi družinam, v katerih je potrebno hkrati kuhati za več krvnih skupin obenem. Pozabila nista tudi na to, ali ste sekretor ali ne, in prav vse recepte ustrezno označila.

Knjiga se začne s podrobnim opisom značilnosti krvne skupine A (kateri najbolj prija popolnoma ali pretežno vegetarijanska prehrana). Dr. D'Adamo in gospa O'Connor vam razložita, kako pomembno je, da uživate manjše obroke hrane večkrat dnevno, ker se lahko drugače pojavi tveganje za razvoj sladkorne bolezni, kako pomembno je ohranjati ravnovesje v življenju in kako je treba dati na prvo mesto zelenjavo, sadje in sojine beljakovine. Seveda meso ni prepovedano, samo paziti morate, ali gre za nevtralno živilo, priporočljivo ali živilo, ki se mu je treba izogibati. Pozabiti ne smemo tudi na zmanjševanje stresa, ker bomo le tako lahko dosegli popolno zdravje.

Recepti

Opisu sledi seznam živil, ki vam koristijo in katerih se izogibajte, po skupinah. Če imate krvno skupino A, boste morali biti tudi bolj domiselni pri uživanju rastlinskih beljakovin in, kot vam bosta pokazala avtorja, je možnosti vsekakor več kot dovolj. Uvodnemu delu sledijo recepti za posamezne obroke (zajtrk, kosilo, večerja), prigrizke, omake, izčrpnim seznamom in opisom receptov pa sledijo tudi pijače, sladice, juhe, priloge. Na koncu boste našli tudi nekaj koristnih prilog, ki vam bodo pomagale načrtovati zdravo prehranjevanje in življenje za svojo krvno skupino.

Načrtujte z dr. D'Adamo in Kristin O'Connor svoje obroke za en mesec vnaprej, pišite dnevnik prehranjevanja, sledite svojemu napredku in delajte si ustrezen seznam živil, ki jih boste kupili. Ugotovili boste lahko tudi svojo krvno skupino, ali ste sekretor ali ne (večina ljudi je sekretorjev), in kako najti biološko pridelano hrano, ki jo še tako potrebujete.

Dr. D'Adamo verjame, da si z recepti, ki so nam pisani na kožo in ki prijajo tudi naši krvni skupini, lahko obogatimo življenje, postanemo bolj zdravi. Prepustite se ljubezni do hrani, ki veje iz besedila in fotografij, za katere sta zaslužna dr. D'Adamo in Kristin O'Connor. Eksperimentirajte, prilagajajte sestavine, ki so dovoljene in vam koristijo.

In morda boste ugotovili, da tofu sploh ni tako neokusen in se boste nekega dne zavedli, da na ljubljeno govedino za večerjo, že dolgo niste pomislili več. 


Zdrava hrana

UVOD: 

Hrana nam lahko zdravi in krepi telo, nam pomaga okrevati po poškodbah in boleznih, lahko pa tudi spremeni genetsko usodo. 

Hrana nas ne samo hrani, ampak nam tudi daje priložnost, da se ustvarjalno izražamo in povezujemo z drugimi, tako da razvijamo nove recepte ali metode priprave določenega živila ali pa da z ljudmi skupaj sedemo za mizo. Ko sem leta 1996 napisal knjigo 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, sem raziskoval povezave med krvno skupino in prehrano, za vsako krvno skupino pa orisal točno določen program prehranjevanja. Odkar je knjiga pred petnajstimi leti izšla, še naprej raziskujem in pišem, kakšno vlogo igra hrana v življenju, prizadevam pa si tudi pripraviti podporna gradiva in smernice za ljudi, ki se prehranjujejo po krvni skupini. 

Leta 1998 sem napisal knjigo Cook Right 4 Your Type (4 načini kuhanja za 4 krvne skupine), priročnik za bralce, v katerih ste lahko našli recepte, nasvete za kuhanje in smernice za načrtovanje, ki so vam pomagali krmariti po načrtovanju in pripravi hrane.Vedno sem hotel storiti še korak dlje, saj se mi je zdelo, da se v hrani in pripravi hrane skriva estetska kvaliteta, ki bi se morala odražati v knjigi, v kateri naj ne bodo samo odlični recepti, ampak tudi čudovite fotografije v štirih barvah, ki slavijo hrano. Pred približno tremi leti sem srečal Kristin O'Connor. Čeprav se je pri meni oglasila kot pacientka, sva se zapletla v pogovor o prehranjevanju po krvni skupini, kuhanju, pripravi hrane, pa tudi o tistem,  s čimer se ukvarja kot osebna kuharica, stilistka za hrano in avtorica bloga o hrani. 

Navdušila me je, tako zelo ji je bilo mar za prehrano in zdravo prehranjevanje, tako zelo je znala poenostaviti pripravo hrane, da bi se marsikomu lahko naježila koža.V mesecih, ki so sledili, sva delala skupaj kot zdravnik in pacientka in se vedno znova pogovarjala o hrani. Začutil sem, da sem našel popolno osebo, s katero bi lahko sodeloval pri knjigi, ki bi združila znanstvene koncepte prehrane po krvnih skupinah z ustvarjanjem kuharskih umetnin. Tako bi nastala na pogled nadvse privlačna kuharica, namenjena prav vsaki krvni skupini. Kristin je edinstvena, saj je tako navdušena nad prehrano po krvni skupini, zraven pa je še kot enciklopedija na dveh nogah, toliko namreč ve o seznamih prehrane za prav vsako krvno skupino. Je ustvarjalna in iznajdljiva, ceni in spoštuje pa tudi, da mora biti hrana za prste obliznit in hranljiva obenem. 

V zadnjem letu mi recepti iz najinih knjig predstavljajo čisti užitek in moram vam priznati, da so tako slastni, da me včasih čisto vrže iz tira. Zlahka jih tudi pripravite, saj vem, da nas ima večina na voljo le malo časa za pripravo in načrtovanje hrane. Recepti v knjigah so primerni za posameznike in za družine, pripravite pa jih lahko tudi ob posebnih priložnostih in ko imate koga v gosteh. Našli boste tudi nasvete za pripravo hrane, ki vam bodo v pomoč; predloge, kako si organizirati kuhinjo; smernice za hrambo hrane pa tudi predloge za vire, ki lahko olajšajo načrtovanje in pripravo obrokov. Že od nekdaj sem si zastavil cilj, da bom ljudem priskrbel dostopne informacije, ki jih bodo zlahka vključili v svoj vsakdan, in mislim, da je Kristin to uspelo. 

Kuharice predstavljajo nove priložnosti za prehranjevanje in zdrav življenjski slog bralcev; združujejo znanost, iz katere se je porodila prehrana po krvni skupini, in Kristinino strokovno znanje, ki ga ni pridobila samo kot kuharica, ampak tudi kot privrženka in sledilka mojim konceptom, ki jih je zapakirala v čudovit štiribarvni format. Recepti v knjigah so primerni za vašo krvno skupino in v skladu s seznamom živil so odlični in pripravljeni z ljubeznijo – z ljubeznijo do hrane, z ljubeznijo do zdravja in z ljubeznijo do širjenja vsega tega med druge ljudi. 

Vabim vas, da se nama pridružite na potovanju po življenju, ki vam je pisano na kožo in ki mu ni in ni konca. Prepričan sem, da bodo najine kuharice vaše zveste spremljevalke, ki vam bodo obogatile življenje, poskrbele, da boste boljšega zdravja, vi pa boste preizkušali recepte, ki sva jih razvila in ki so primerni prav za vašo krvno skupino. 

9789616769686 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/b/0/b00_2_22.gif 9789616769686
13.45 EUR 2021-03-03 Zaloga: Na zalogi
-50%

Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A Dr. Peter J.D`Adamo

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 94 zlatnikov = 0,94 €.
Priznani ameriški zdravnik dr. Peter J. D'Adamo, ki se že več kot trideset let ukvarja z naturopatsko medicino, se po uspešnici 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, ki je v originalu izšla leta 1998, vrača z ločenimi kuharskimi knjigami za posamezne krvne skupine. Več kot 150 zdravih receptov za prehrano po vaši krvni skupini!

Vroča cena: 13,45 €

Prihranek: 13,45 € (50%)

Redna cena: 26,90 €

Podrobnosti artikla Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

ISBN 9789616769686
Leto izdaje 2014
Število strani 268
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Cangura
Avtor Dr. Peter J.D`Adamo

O avtorju Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

Dr. Peter J.D`Adamo

Dr. Peter J.D`Adamo

Peter J.D`Adamo je priznan ameriški zdravnik naturopat, znanstvenik in predavatelj, ki že več kot trideset let preučuje povezave med krvno skupino, hrano in boleznijo. S svojimi individualiziranimi načrti za različne krvne skupine je zaslovel po vsem svetu in je avtor izjemne uspešnice 4 načini prehrane za 4 krvne skupine, ki jo je napisal v sodelovanju s Catherine Whitney, avtorico številnih bestsellerjev s področja medicine in zdravja.

Knjige Petra J. D'Adama: 

4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine

4 načini zdrave prehrane za nosečnice in dojenčke za 4 krvne skupine

- Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino 0

Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

 

Več o Dr. Peter J.D`Adamo

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Patricija

Objavljeno 04.03.2020

Dobri recepti

Dobri recepti

Nikolina

Objavljeno 25.08.2017

Knijga je zelo uporabna pri različnih zdravstvenih

Knijga je zelo uporabna pri različnih zdravstvenih težavah

BORUT

Objavljeno 11.04.2017

Pozdravljeni! Knjiga mi je zelo pomagala pri mojih

Pozdravljeni! Knjiga mi je zelo pomagala pri mojih zdravstvenih težavah. Ljudje se prevečkrat ne zavedamo, da je prav prehrana tista, ki nam lahko pomaga do boljše zdravja. Res super knjiga! Borut

Pravilna prehrana po krvni skupini - Personalizirani recepti za krvno skupino A

Oglejte si tudi