Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Pravljične poti brez meja

Na zalogi
SKU
978-961-6027-95-3
Dodaj v primerjavo
Cena 31,90 €

Kot se za Pravljične poti spodobi, je po sedmih letih raziskovanja in potepanja po slovenskem zamejstvu tik pred izidom četrta knjiga pravljičnih poti Irene Cerar.
Po Pravljičnih poteh SlovenijePravljičnih poteh v zgodovino in Kamniških pravljičnih poteh so Pravljične poti brez meja zagotovo največji zalogaj tako za avtorico kot za vse ostale sodelujoče.

Dodaj na seznam želja

Gre verjetno za najpopolnejši izletniški vodnik po slovenskem zamejstvu, bogato opremljen s fotografijami, ki prikazujejo vso lepoto in pestrost pokrajin onstran meje. Dvojezični zemljevidi z vrisanimi poteki opisanih izletov pripomorejo k preglednosti in lažji orientaciji.

V knjigi je opisanih 50 izletov, ki si sledijo od Tržaškega zaliva preko Krasa, Rezije, Nadiške, Terske in Kanalske doline na Koroško ter vzdolž Karavank do Štajerske, Porabja in pokrajin ob Muri. Obmejni hrvaški in istrski izleti, kjer je avtorica iskala in našla predvsem bogate medkulturne povezave, zaokrožijo niz ciljev vzdolž naše meje.

Knjiga sledi preizkušeni zasnovi Pravljičnih poti in predstavi tudi 52 ljudskih pravljic in pripovedk, povezanih z opisanimi kraji. Zgodbe so ilustrirali priznani slovenski avtorji in avtorice različnih generacij: Marta Bartolj, Nenad Cizl, Bojana Dimitrovski, Milan Erič, Jelka Godec Schmidt in Peter Škerl.

Dodobra premišljen izbor ciljev, ki so poznavalsko in poljudno predstavljeni, ljudskih pripovedk in pravljic ter vrhunske ilustracije in fotografije daleč presega zasnovo klasičnega družinskega izletniškega vodnika.

Gre za precej več. Za potopisno in literarno popotovanje po zamejskih krajih, ki so med matičnimi Slovenci žal premalo poznani, ter po naravni in kulturni dediščini onkraj meje, kamor se lahko mirno odpravimo sami ali z otroki.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6027-95-3
Leto izdaje 2021
Število strani 288
Dimenzije 17,0 x 25,0
Vezava Trda
Izdal Sidarta
Avtor Irena Cerar
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Pravljične poti brez meja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Pravljične poti brez meja

Cena 31,90 €