Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Predavanja in sestavki

Na zalogi
SKU
961-213-115-5
Dodaj v primerjavo
Cena 15,08 €
Knjiga je, dokler neprebrana leži pred nami, sestavljanka predavanj in sestavkov. Za bralca lahko postane zbir, ki se mu ni več treba ukvarjati z osamosvajanjem besedil. Tako se bralec vidi privedenega na pot, ki jo je pred njim že prehodil avtor, ki, če gre vse posreči, kot auctor sproži augere, rast. V našem primeru se moramo kot že doslej truditi, da temu, kar je že davno treba misliti, a je še nemišljeno, vztrajno poskušamo pripraviti področje, iz razprostrtja katerega nemišljeno nagovori mišljenje. Če bi to bil avtor, ne bi mogel nič izraziti in sporočiti.Verjetno ne bi smel niti spodbujati, saj so si spodbujeni že gotovi svojega vedenja. Ko pa to vznikne, lahko avtor na miselnih poteh samo kaže, ne da bi sam bil modri v smislu sophós. Miselne poti, za katere je preteklo sicer res preteklo, pobistveno [Gewesendes] pa še prihaja, čakajo, dokler jih misleči kdaj ne prehodijo. Medtem ko utečeno in v najširšem smislu tehnično predstavljanje vedno hoče še naprej in vse vleče s sabo, pa kažoče poti kdaj pa kdaj sprostijo pogled na edinstveno po-gorje [Ge-birg]...
Dodaj na seznam želja

Knjiga je, dokler neprebrana leži pred nami, sestavljanka predavanj in sestavkov. Za bralca lahko postane zbir, ki se mu ni več treba ukvarjati z osamosvajanjem besedil. Tako se bralec vidi privedenega na pot, ki jo je pred njim že prehodil avtor, ki, če gre vse posreči, kot auctor sproži augere, rast.

V našem primeru se moramo kot že doslej truditi, da temu, kar je že davno treba misliti, a je še nemišljeno, vztrajno poskušamo pripraviti področje, iz razprostrtja katerega nemišljeno nagovori mišljenje.
Če bi to bil avtor, ne bi mogel nič izraziti in sporočiti.Verjetno ne bi smel niti spodbujati, saj so si spodbujeni že gotovi svojega vedenja.

Ko pa to vznikne, lahko avtor na miselnih poteh samo kaže, ne da bi sam bil modri v smislu sophós.
Miselne poti, za katere je preteklo sicer res preteklo, pobistveno [Gewesendes] pa še prihaja, čakajo, dokler jih misleči kdaj ne prehodijo. Medtem ko utečeno in v najširšem smislu tehnično predstavljanje vedno hoče še naprej in vse vleče s sabo, pa kažoče poti kdaj pa kdaj sprostijo pogled na edinstveno po-gorje [Ge-birg]...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-213-115-5
Leto izdaje 2003
Število strani 316
Dimenzije 12,3 x 19,2
Izdal Slovenska Matica
Avtor Martin Heidegger
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Predavanja in sestavki
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Predavanja in sestavki

Cena 15,08 €