Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Preden sem

Na zalogi
SKU
9789617033380
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

Moojijeve besede so odločno povabilo k raziskovanju narave resničnega Jaza in k počitku brez truda v polnosti in praznini bivanja sámega. Njegovi odgovori spodbujajo, izzovejo in zmeraj razsvetljujejo. Ljudje, ki se jih Moojijeve besede globoko dotaknejo, jih želijo seveda vzeti s seboj domov.

Dodaj na seznam želja

Mooji

Preden sem je izbor pogovorov med Moojijem, srčnim duhovnim učiteljem iz tradicije advaita, ter iskalci miru, resnice in svobode. Mooji včasih odgovarja s humorjem, včasih nežno, v nekaterih primerih ostro, zmeraj pa ljubeče, tistim, ki sprašujejo in govorijo o strahu, trpljenju, zmedenosti, odnosih, duhovni praksi in o tem, kako živeti v miru.

Moojijeve besede so odločno povabilo k raziskovanju narave resničnega Jaza in k počitku brez truda v polnosti in praznini bivanja sámega. Njegovi odgovori spodbujajo, izzovejo in zmeraj razsvetljujejo. Ljudje, ki se jih Moojijeve besede globoko dotaknejo, jih želijo seveda vzeti s seboj domov.

Prav zato je Moojijeva duhovna skupnost, sangha, z ljubeznijo v zelo kratkem času zbrala zapise satsangov v knjigi Preden sem. Knjiga je bila zmeraj priljubljena. Po štirih letih vam ponujamo to prečiščeno in razširjeno izdajo knjige Preden sem.

To ni knjiga, ki bi ugajala tvojemu umu. Je knjiga, ki spravi um s prestola in osvobodi tvoje Srce.

Drugi trn

V Indiji pravijo: "Če se ti trn zapiči v stopalo, lahko uporabiš drugi trn, da odstraniš prvega. Potem pa oba trna zavržeš."

Knjiga Preden sem učinkuje kot drugi trn. Njen namen je odstraniti trne pogojevanja in navad, ki so bili nabrani v gozdu obstoja, in za katere se zdi, da ovirajo ali naredijo boleče nekaj, kar bi lahko bil ples, poln veselja. Namen te zbirke pogovorov je osvetlili osnovno resnico o tem, kdo in kaj pravzaprav smo: nespremenljiva, neokrnjena čista zavest, v kateri se prikazuje igra pojavnega sveta. Moojijevi koncepti ponujajo možnost izničevanja naših konceptov, na katerih temelji velik del naše osebne identitete. Če upoštevamo njegova navodila, da naj ne delamo tatujev iz njegovih izjav, lahko vse besede, zbrane na teh straneh, zapustijo naše bitje takoj, ko je njihova naloga opravljena. Cilj besed ni, da iz njih naredimo skupek svetih pojmov, ampak da resnično usvojimo tisto, k čemur nas Mooji usmerja. Ko to naredimo, je konec z nami, vrnili smo se tja, kjer smo vedno bili.

Strani v knjigi berite sistematično, občasno ali spontano, kakor vam ustreza v posameznem trenutku. Katera koli in prav vsaka stran vam lahko nekaj pove, kajti resnica ne potrebuje metod, ne more biti popredalčkana in ni kronološka. Kjerkoli boste odprli knjigo in srečali te besede, bodo te besede srečale vas.

Vsak trenutek lahko stopimo v ogenj samospoznavanja. Ta ogenj vas ne bo opekel, le požgal bo tisto, kar niste. Ko se vas dotakne milost - in ne dvomite, milost je na delu že ta trenutek s tem, ko vam je dala v roke to knjigo - prepustite se ji. Ne poskusite razumeti ali razrešiti skrivnosti. Raje bodite pripravljeni razstopiti se v skrivnosti sami.

S temi besedami vam predstavljamo vas brez vas: vaš resnični Jaz, ki prepoznava sebe skozi ogledalo poizvedovanja. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617033380
Leto izdaje 2019
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Mooji .
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Preden sem
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Preden sem

Cena 24,00 €