Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Predsednikova norost

Na zalogi
SKU
9789617033762
Dodaj v primerjavo
Cena 22,00 €

Prepariranje psihe omračenega uma na prestolu je motiv, ki je umetnike navdihoval, odkar je oblast stopila v glavo prvemu plemenskemu poglavarju, nakar je dežurni jamski šaljivec stopal za njegovim hrbtom, da ga poglavar ni opazil, in oponašal njegove kretnje.

Dodaj na seznam želja

Jure Godler

»Prepariranje psihe omračenega uma na prestolu je motiv, ki je umetnike navdihoval, odkar je oblast stopila v glavo prvemu plemenskemu poglavarju, nakar je dežurni jamski šaljivec stopal za njegovim hrbtom, da ga poglavar ni opazil, in oponašal njegove kretnje. Med najboljšimi dramami, ki se ubadajo z vladarjem, ki počasi, a vztrajno polzi v norost, so Kralj Lear Williama Shakespeara, Norost kralja Jurija Alana Bennetta in instagram profil Boruta Pahorja. Jure Godler v svoji dvodejanki ne skriva, da je prebral vsa tri omenjena dela, a Predsednikova norost ni zgolj njihov pastiš. Absurdističnemu peresu brežiškega satirika je uspelo banalno abotnost sodobnega političnega sveta spinaltapovsko naviti do enajstke in s protagonistom Božem Lamprehtom Slovencem dati predsednika republike, kakršnega še nismo imeli, bi si ga pa zaslužili.« - Boštjan Gorenc - Pižama, pisec pohval za denar

Jure Godler je TV voditelj, skladatelj in pisec. Jure Godler je bil rojen v Brežicah leta 1984. Kariero je začel pri Radiu GaGa pod vodstvom Saša Hribarja. S Tilnom Artačem in z glasbenokomično predstavo GodArt je prepotoval Slovenijo in južno Kalifornijo ter sodeloval pri mnogih TV-oddajah na RTV Slovenija in Planet TV. V prostem času jure Godler igra golf in se opazuje v ogledalu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617033762
Leto izdaje 2019
Število strani 180
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Jure godler
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Predsednikova norost
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Predsednikova norost

Cena 22,00 €