V vrečki ni artiklov.
Prek šibja, prek trnja, prek borov, prek dolov

Slovenske pripovedi o čarovnicah, čarovnikih in vračih so sedma knjiga iz zbirke Zakladnica slovenskih pripovedi. V njej nastopajo različni slovenski kraji, podobe in imena, s katerimi so čarovniki nastopali v ljudski domišljiji in vsakdanjem življenju kot čárnik, črni štrigón, strupenják ali védavec, čarovnice ali coprnice pa kot vešča, vésna, bojánca, klékarca ali švíla prerokvíla. Številne slovenske pravljice in zgodbe govorijo o tem, kako se čarovniki in čarovnice zbirajo na skrivnih shodih, kako vedo za skrite zaklade in čarajo vreme. Izvor šeg, vraž in pripovedi o njih sega daleč nazaj v zgodovino človeštva. Dr. Monika Kropej je o njihovem izjemnem pomenu v spremni besedi zapisala takole: »Čaranje ali magijo - iz grške besede mageía, kar pomeni sposobnost čaranja - je človek začel uporabljati že v najstarejših civilizacijah, ko je skušal s pomočjo obredij, zaklinjanj, uročitev in drugih čarovnih dejanj vplivati na naravo, ljudi, živali in na dogajanja okoli sebe.

Zbirka ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI je namenjena mladim bralcem in hkrati vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo slovenskega ljudskega izročila. Izbor pripovedi urejajo in strokovno predstavljajo najuglednejši slovenski strokovnjaki, v posameznem tematskem izboru pa so zastopana vsa področja slovenskega etničnega ozemlja, vključno z zamejstvom. 

978-961-6646-07-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/r/prek_sibja_prek_trnja_prek_borov_prek_dolov_1_.jpg 978-961-6646-07-9
19.9 EUR 2021-04-27 Zaloga: Na zalogi

Prek šibja, prek trnja, prek borov, prek dolov

Prek šibja, prek trnja, prek borov, prek dolov Monika Kropej Roberto Dapit

Slovenske pripovedi o čarovnicah, čarovnikih in vračih.

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 99 zlatnikov = 0,99 €.
Slovenske pripovedi o čarovnicah, čarovnikih in vračih so sedma knjiga iz zbirke Zakladnica slovenskih pripovedi. V njej nastopajo različni slovenski kraji, podobe in imena, s katerimi so čarovniki nastopali v ljudski domišljiji in vsakdanjem življenju kot čárnik, črni štrigón, strupenják ali védavec, čarovnice ali coprnice pa kot vešča, vésna, bojánca, klékarca ali švíla prerokvíla. Številne slovenske pravljice in zgodbe govorijo o tem, kako se čarovniki in čarovnice zbirajo na skrivn...
Cena: 19,90 €

Podrobnosti artikla Prek šibja, prek trnja, prek borov, prek dolov

ISBN 978-961-6646-07-9
Leto izdaje 2006
Število strani 56
Dimenzije 18,8 x 24,9
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Didakta
Avtor Monika Kropej
Roberto Dapit

O avtorju Prek šibja, prek trnja, prek borov, prek dolov

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).