Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Preobrazbe telesa

Na zalogi
SKU
9789617050325
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Provokativna in pomembna knjiga. Da bi razkril, kako so ljudje sposobni spreminjati svoja telesa in um, se je avtor zakopal tako v zgodovino medicine kot tudi v študije medicinskih primerov.

Dodaj na seznam želja

Spremembe

Biti živ pomeni, biti zajet v nenehno spreminjanje: rast, okrevanje, učenje, staranje. V knjigi Preobrazbe telesa škotski zdravnik in nagrajeni pisatelj Gavin Francis razglablja o preobrazbah duha in telesa, ki se pnejo po loku človeškega življenja. 

Pri nekaterih spremembah imamo bolj malo besede. Ne moremo se izogniti puberteti, menopavzi ali sivenju las. Druge spremembe so nemara dobrodošli mejniki na naši poti – nadvse zaželena nosečnost, ozdravljen rak ali pa dolgo pričakovana sprememba spola. Morda pa zaidemo tudi na temačne odseke, v smeri okrutnih anoreksičnih motenj, ali zabredemo v živi pesek izgube spomina. Nove tehnologije nas nemara izpopolnijo, a celo brez njih naše telo včasih doletijo redke, celo čarobne spremembe – pri gigantizmu ali pa pri občutljivosti na sonce in poraščenosti po obrazu, zaradi katerih so bolnike s porfirijo nekoč sumničili, da se spreminjajo v volkodlake. 

Medicina dandanes razpolaga s poprej neslutenimi možnostmi vnašanja sprememb v naša življenja. Vendar pa ima ta moč svoje omejitve. Ko Francis pomaga svojim pacientom pri soočanju s preobrazbami njihovih teles, bodisi začasnimi ali pa trajnimi, se opre na zgodovino, upodabljajočo umetnost, književnost in čudodelništvo, ter z vsem tem ponazori, da je najpristnejše bistvo človekovega bivanja prav nenehno spreminjanje.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050325
Leto izdaje 2019
Število strani 336
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Gavin Francis
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Preobrazbe telesa
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Preobrazbe telesa

Cena 24,90 €