V vrečki ni artiklov.
Preprosto - zdravje: priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost

Priročnik, ki bi ga morala imeti vsaka družina. V njem so zbrani preprosti nasveti iz bogate zakladnice znanja naravne medicine za dosego in ohranitev zdravja, ki jih lahko izvaja in uporablja nekdo, ki je star 2 leti ali 100 let. Knjiga ponuja učinkovite rešitve za mnoge težave in bolezni.

DRUGI O KNJIGI

Marjan Ogorevc, bioterapevt:

MarjanOgorevc

Avtorja na vabljiv način približata daoizem, tradicionalno kitajsko medicino, princip jina in janga ter petih elementov. Med platnicami te knjige so ponujeni nasveti, ki jim bo bralec sledil z lahkoto, ne glede na svoje sposobnosti. Svet dvojnosti zahodnemu človeku ni vedno razumljiv in sprejemljiv.

Temeljno sporočilo knjige je, da je človek sam odgovoren za svoje zdravje, ki ga dosega z vzpostavljanjem ravnovesja v duhu, na energijski in telesni ravni.

Ko stopimo na pot naravne medicine, se soočimo z lastnimi spremembami, spoznamo, da je za ohranjanje zdravja treba marsikaj opustiti in marsikaj sprejeti na novo. To se včasih zdi skorajda nemogoče ali kot pišeta avtorja, pot do zdravja je celo tako preprosta, da se večini zdi nemogoča in neresnična.


Bernarda Pavič, dipl. delovna terapevtka:

BernardaPavic

Knjiga na slikovit in preprost način predstavi dejavnike iz našega vsakodnevnega življenja, ki odločilno vplivajo na naše zdravje in dobro počutje. V njej so zbrani ključni nasveti za vzpostavljanje in ohranjanje zdravja, za korak dalje pa so v njej predstavljeni tudi temelji za ohranjanje mladostnosti, vitalnosti in doseganje dolgoživosti. Knjiga deluje kot praktični vodnik do zdravja, zato jo lahko v tem času, ko promocija zdravja in preventivni programi pridobivajo ustrezen prostor v družbi, s pridom uporabljamo tako zdravstveni delavci kot tudi vsi ostali. Resnična vrednost priročnika je v tem, da nam na nadvse razumljiv način predstavi celostno razumevanje ključnih dejavnikov, s katerimi človek izgublja ali vzdržuje zdravje. Znanje, ki ga ponuja, izvira iz tradicionalne daoistične medicine, ki se uporablja, kolikor je znano, že vsaj 4700 let in je glavni razlog, zakaj na Kitajskem še nimajo prevelikih finančnih težav v zdravstvenem sektorju, saj si mnogi Kitajci znajo pripravljati zdravilno hrano in napitke, masirati akupunkturne točke, zjutraj redno telovaditi, živeti v zmernosti in po možnosti čim bolj v skladu z naravnimi ritmi. 

Razumevanje tega, da čustva prebivajo v naših organih in so zatorej tudi pretirana čustva lahko vzrok za bolezen, je končno predstavljeno tukaj. Hkrati so predstavljene učinkovite praktične vaje za samozdravljenje notranjih organov, preprečevanje bolezni, odpravljanje mentalnega in emocionalnega stresa ter izboljšanje notranjega zadovoljstva. Skratka, priročnik, ki je zares vreden vpogleda in preučitve. Navsezadnje, le kdo si ne želi poznati odgovora na to, zakaj je bolan ali kako biti čimbolj zdrav in funkcionalen še dolga leta? 


Prof. dr. Nataša Bukovec: 

NatasaBukovec

Knjiga predstavlja pravo biblijo celostnega naravnega pristopa, ki bi ga moral razumeti in živeti vsak, ki si želi popolno zdravje in dobro počutje. Avtorja med vrsticami sporočata, da je za svoje zdravje in počutje vsak odgovoren sam. S preprostimi primeri slikovito predstavita igro/harmonijo med jinom in jangom ter pet faz življenjske energije in njihovo medsebojno delovanje.

Veliko napotkov in preprostih vaj, opisanih v tej knjigi, tudi sama izvajam in zagotovim vam lahko, da delujejo. Knjiga nam v zgoščeni, vendar zelo razumljivi obliki podaja napotke za srečno in zdravo življenje.


Prof. dr. Peter Bukovec:

PeterBukovec

Knjiga Preprosto: Zdravje je zelo poučno branje za vsakogar, ki ga zanimajo osnove tradicionalne kitajske medicine, njene neštetokrat potrjene resnice ter uspešni pristopi pri odpravljanju različnih zdravstvenih težav in ohranjanju zdravja. Zelo dragocene so praktične vaje, šest zdravilnih zvokov in meditacija petih oblačkov, ki nam pomagajo vzpostaviti čustveno stabilnost in uskladitev z ritmi narave. Knjiga je napisana pregledno in razumljivo, posebno zanimive so številne praktične vaje in nasveti za samopomoč. Knjiga bo vsekakor tudi odličen priročnik za bioterapevte, saj prinaša številne nasvete, ki jih lahko koristno uporabijo pri svojem delu.

Avtorja sporočata, da smo za svoje zdravje odgovorni predvsem sami in pri tem tudi svetujeta, kako si lahko pomagamo. Knjigo priporočamo vsem bralcem, ki se zavedajo, da je naše zdravje odvisno predvsem od nas samih, in so pripravljeni vložiti tudi nekaj časa in truda za ohranjanje te največje dobrine.


Andrejka Fatur Videtič, zdravnica:

AdrejkaFatur

S knjigo Preprosto: Zdravje avtorja podarjata dragocen priročnik za pot do zdravja, ki si jo vsak lahko oblikuje sam, tako kot mu najbolj ustreza. Na preprost in jasen način razložita, kako naj naravno pogledamo na odnos zdravje – bolezen. Vodita nas tako, da spoznavamo harmonično stanje dvojnosti vsega, kar je v nas, okoli nas in v našem odnosu z naravo, bolezen pa ni nič drugega kot disharmonija v tej dvojnosti. V tem času lahko ta pristop dobro umestimo tudi v širši kontekst družbene skrbi za zdravje, saj poudarja pomen promocije zdravja. 

Obsega strategijo, s katero ljudje povečajo nadzor nad dejavniki, ki vplivajo na zdravje, in ga izboljšajo. Bralec bo ugotovil, da lahko devet priporočil za zdrav življenjski slog praktično in prilagojeno svojim lastnostim dopolni z devetimi aksiomi zdravja, ki jih bo našel v tej knjigi. Tisti, ki bo želel zase storiti kaj več, bo svoj zdrav življenjski slog dopolnil še s katero od vaj ali tehnik devetih zlatih ključev. Dragocen je tudi zadnji del knjige, ki prinaša nasvete oziroma rešitve za bolezni. Saj ni v našem življenju konec koncev nič absolutnega, pa tudi zdravje se lahko prevesi v bolezen. 

V tem delu lahko spoznamo še eno značilnost celovite naravne in tradicionalne kitajske medicine. Človeka obravnava kot posameznika, tako da lahko vsak sam poišče vzroke za bolezen in zase izbere ustrezne postopke zdravljenja. Če bi si dovolili to ugotovitev malo poenostaviti, bi rekli, da ni pomembno samo »kaj od bolezni imam«, temveč tudi »zakaj imam to od bolezni«. Morda bo knjiga bralcu tako pomagala drugače razumeti njegove zdravstvene težave in mu olajšala pogovor z zdravnikom. Ne pozabimo, da se sodobna medicina že od preteklega stoletja spogleduje s prakso in z izkušnjami tradicionalne kitajske oziroma komplementarne medicine. Številni zdravniki jo poznajo, razumejo, spremljajo, prakticirajo in skušajo to izkoristiti.

 

 

9789612699796 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/r/preprosto_zdravje.jpg 9789612699796
29.9 EUR 2021-01-28 Zaloga: Na zalogi

Preprosto - zdravje: priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost

Preprosto - zdravje: priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost Dušan Donko Simona Kolar Tomažič

Priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost, ki bi ga morala imeti vsaka družina. V njem so zbrani preprosti nasveti iz bogate zakladnice znanja naravne medicine za dosego in ohranitev zdravja, ki jih lahko izvaja in uporablja nekdo, ki je star 2 leti ali 100 let. Knjiga ponuja učinkovite rešitve za mnoge težave in bolezni (alergije, astmo, rak nervozo, vnetje mehurja, prehlad, gripa, bronhitis …).
Cena: 29,90 €

Podrobnosti artikla Preprosto - zdravje: priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost

ISBN 9789612699796
Leto izdaje 2013
Število strani 235
Dimenzije 20,8 x 14,8
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Ulala
Avtor Dušan Donko
Simona Kolar Tomažič

O avtorju Preprosto - zdravje: priročnik za zdravje, vitalnost in mladostnost

Dušan Donko

Dušan Donko

Dušan Donko je mojster daometafizike ( samozdravljenja, fengšuja, bazi astrologije, ji činga, branja obraza, či gonga, wudangtajčija, daojina … ) in učenec velikega kitajskega mojstra Wudangkungfuja, YouXuandeja. V Mariboru in Ljubljani že nekaj let vodi Šolo življenja in večne mladosti. Njegovo življenjsko poslanstvo je prižiganje luči v družbi. Obuja starodavna, pozabljena znanja in ljudi opominja na naravne zakone. 

Več o Dušan Donko
Simona Kolar Tomažič

Simona Kolar Tomažič

Simona Kolar Tomažič je po poklicu magistrica pravnih znanosti, a se že od najstniških let aktivno ukvarja z metafiziko in duhovnostjo. Njena tretja ustvarjalna strast je pisanje, zato se je v novinarstvu uveljavila kot avtorica prispevkov z metafizično in duhovno vsebino. Simonino življenjsko poslanstvo je, da s primerom pokaže, da je hkrati mogoče uspešno živeti posvetno in duhovno ter da tradicionalna znanja približa modernemu svetu.

Več o Simona Kolar Tomažič

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).