V vrečki ni artiklov.
Preseganje vedenjskih vzorcev
Ta knjiga je poskus umestitve neželenih vedenjskih vzorcev v drugačen kontekst, kot ga obravnava moderna psihologija, v kontekst, v katerem jih avtor skuša povezati z razumevanjem univerzuma in naše vloge v njem, nitmi povezav, s katerimi smo vanj vpeti in hkrati med seboj povezani ter nenazadnje z duhovno dimenzijo bivanja.
 
Obravnavani neželeni vedenjski vzorci v tem kontekstu niso le tiste oblike našega vedenja, ki po splošnih družbenih kriterijih niso ""primerne"" ampak vse oblike doživljanja sveta in reakcij nanj, ki niso usklajene z namenom stvarstva in nam zato povzročajo izgubo energije, slabše počutje, psihološke krize, fizične bolezni pa tudi duhovne krize, saj lahko razdiralni vpliv tovrstnih vzorcev razumemo le, če jih obravnavamo v duhovnih okvirih, ki jim dajo pečat namena in pomena.
 
Recenzija
 
Z veseljem sem prebrala knjigo, ki mi je podarila več možnih odgovorov na moja tiha vprašanja. Kje je meja med energijsko vsebino vesolja in Bogom, med materijo in duhom? Je ves smisel le v učenju in delovanju? Knjiga te vzpodbudi, da razmišljaš o sebi, o bogastvu in pestrosti razvoja. Prav tako pa te opozori, kako si vsak po svoje razlaga posamezne pojme, jih morda napačno razume ali pa prehitro poveže s splošno znanimi razlagami, še sploh kar se tiče polarnosti (dvojnosti).
Zakaj se mi nekaj dogaja in zakaj se odzivam prav tako in ne drugače in koliko lahko vplivam na vse to?
 
Tadej podaja kratka in jedrnata lastna razmišljanja o pogostih dilemah. Podarja nam videnja nekega vprašanja z več strani, s spoznanji različnih znanstvenikov, pisateljev, mislecev, Jezusa….
In ko se spoznamo kot energijska bitja, nam ponudi marsikateri odgovor. Energijska realnost je pred nami in z njimi razlaga vedenjskih vzorcev. Tadej to zna. Znanost in duhovnost se zdita povsem ločeni, vsaka na svojem koncu, a v knjigi najdemo podatke, da zmoremo to ločenost preseči.
Duhovno, ki predstavlja stalno gibanje, kroženje in spreminjanje, nam nudi množico informacij in idej. Neprestano smo v stiku z njimi, da jih potem utemeljimo in uzakonimo. Brez duha ni oblike in materija brez duha ne more živeti. Da, to je odgovor. Avtor se pogumno dotakne vprašanja Boga, ki se zdi svet in nedotakljiv, a ga razloži energijsko kot nekaj vsepričujočega. Prisoten je v vsem, kar se dogaja. Izraža se prek nas in mi mu pomagamo širiti se. Njegovo glavno gibalo je ljubezen.
 
Z ljubeznijo in gibanjem se razširjamo in razvijamo zavest prav tako kot otrok, ki mora čez vse faze razvoja in rasti. Nič ni stalnega. Vse se neprestano spreminja, enkrat krči drugič širi. Tako vsi skupaj širimo zavest. Več kot vemo, laže nam gre. Pričujoča knjiga nam podarja veliko podatkov za preseganje lastnih meja in omejitev. Lahko jo uporabimo kot priročnik, ki nas vodi čez prepoznavanje vzorcev obnašanja in delovanja, saj opozori, kako vplivajo na dušo in telo ter kako se soočati z njimi.
Ti vzorci so gibalo bivanja in z njimi se srečujemo v vsakodnevnem življenju. Vedno znova se učimo, tudi na lastnih napakah. Bistveno pa je, da jih ne ponavljamo. Tako se menjamo in dopolnjujemo, odložimo staro in sprejmemo novo. Ni dobrega in zlega, ni pravilnega in nepravilnega, ni greha in ni kazni. Vse samo je. Modrost je prav gotovo v tem, da znamo v srcu združiti nasprotja in jih razsvetliti. Le od nas je odvisno, za kaj se bomo odločili.
Vsi procesi so povsem normalni, se ciklično ponavljajo in ko knjigo preberemo, to prav gotovo začutimo. Dotakne se obeh polov vseh in vsega. Iz nasprotij z združevanjem dvojnega dosegamo harmonijo in zdravje ter delujemo iz srca. Z novimi spoznanji in znanji smo sposobni voditi svoje telo, dušo in duha, saj se zavemo, da smo v neprestanem stiku z vsemi informacijami, ki jih za življenje potrebujemo.
Želim, da se knjiga dotakne čim več src, saj nam bo potem vsem skupaj laže živeti. dr. Milena Plut - Podvrši
15537 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/v/f/vf.jpg 978-961-9114-74-2
14.97 EUR 2021-09-22 Zaloga: Na zalogi
-23%

Preseganje vedenjskih vzorcev

Preseganje vedenjskih vzorcev Tadej Pretner

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 74 zlatnikov = 0,74 €.
Ta knjiga je poskus umestitve neželenih vedenjskih vzorcev v drugačen kontekst, kot ga obravnava moderna psihologija, v kontekst, v katerem jih avtor skuša povezati z razumevanjem univerzuma in naše vloge v njem, nitmi povezav, s katerimi smo vanj vpeti in hkrati med seboj povezani ter nenazadnje z duhovno dimenzijo bivanja. Obravnavani neželeni vedenjski vzorci v tem kontekstu niso le tiste oblike našega vedenja, ki po splošnih družbenih kriterijih niso "primerne" ampak vse oblike doživljanja sveta in reakcij nanj, ki niso usklajene z namenom stvarstva in nam zato povzročajo izgubo ...

Vroča cena: 14,97 €

Prihranek: 4,56 € (23%)

Redna cena: 19,53 €

Podrobnosti artikla Preseganje vedenjskih vzorcev

ISBN 978-961-9114-74-2
Leto izdaje 2007
Število strani 160
Dimenzije 14,5 x 21,0
Vezava Ne
Izdal Tadej Pretner
Avtor Tadej Pretner

O avtorju Preseganje vedenjskih vzorcev

Tadej Pretner

Tadej Pretner

Tadej Pretner je avtor dvanajstih knjig s področja ezoterike, predavatelj kvantne psihologije in vrhunski strokovnjak za minerale. 

Več o Tadej Pretner

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Preseganje vedenjskih vzorcev

Tadej Pretner

Vroča cena: 14,97 €

Prihranek: 4,56 € (23%)

Redna cena: 19,53 €

Preseganje vedenjskih vzorcev

Oglejte si tudi