Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Prežeta s soljo

Na zalogi
SKU
9789619451199
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Soočena z novico o njegovi smrtni bolezni, obsojena na odvzem njunega doma in izgubo vira dohodkov Raynor in Moth spontano sprejmeta pogumno odločitev: šla bosta na več kot tisoč kilometrov dolg pohod po znani poti na jugozahodni britanski obali: od Somerseta do Dorseta, čez Devon in Cornwall.

Dodaj na seznam želja

DIVJE ŽIVLJENJE

Po izgubi doma in vseh prihrankov in soočena z njegovo boleznijo, se Raynor in Moth odpravila na peš pot po angleški obali. Z le najnujnejšo opremo na ramenih živita divje življenje v vremenskih preizkušnjah starodavne pokrajine na robu pečin, morja in neba. A z vsakim novim korakom, srečanjem in izzivom na poti se njun pohod spreminja v vse bolj izjemno popotovanje. 'Prežeta s soljo' je iskrena, vitalistična resnična zgodba o sprejemanju gorja in o zdravilni moči narave. In ne nazadnje: je zgodba o domu, o tem, da ga lahko izgubimo, ponovno izgradimo in zopet najdemo na povsem neslutene načine.

Odkar je Raynor Winn prehodila Jugozahodno obalno pot, je postala redna pohodnica in piše o naravi, brezdomstvu in divjem kampiranju in divjem življenju. Zdaj z možem Mothom in njunim psom Montyjem živi v Cornwallu. To je njena prva knjiga.ODLOMKI IZ KNJIGE

"Vse slabo naju je zadelo kot plimni val, ki bi naju odplaknil, če se ne bi znašla na poti. Popotovanje nama je posesalo vsa čustva, izpilo vso moč in voljo. Potem pa naju je narava kot od vetra skrotovičena drevesa ob poti preoblikovala v novo obliko, ki je lahko prenesla vsakršno neurje s svetlega novega morja. Najin svet se je spreminjal in ko naju je pot vlekla naprej med morjem, nebom in skalami, so njegovi robovi bledeli. Postajala sva eno z divjim robom, ki sva ga poselila, najin zagon pa je na novo določala solna pot, po kateri sva hodila."


"Samo nekaj je bilo resnično, zame bolj resnično od preteklosti, ki sva jo izgubila, ali od prihodnosti, ki je nisva imela: če eno nogo postavim pred drugo, me pot vodi naprej, in steza, pogosto nič širša od čevlja, je postala moj dom. Ne le hlad v zraku, vse nižje sončevo obzorje, teža jutranje rose ali malodušni klici ptic, tudi nekaj v meni je menjavalo letni čas. Nisem se več trudila in se borila, da bi spremenila nespremenljivo, nisem se živčno oklepala življenja, ki ga nisva mogla obdržati, ali se jezila na avtoritarni sistem, ki je preveč zbirokratiziran, da bi videl resnico. vedela sem, da se je vame zalezel nov letni čas, mehkejši letni čas sprijaznjenja."

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619451199
Leto izdaje 2019
Število strani 346
Dimenzije 15 x 22
Vezava Mehka
Izdal Aktivni mediji
Avtor Raynor Winn
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Prežeta s soljo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Prežeta s soljo

Cena 24,90 €