V vrečki ni artiklov.
Preživeti v tajgi

Preživeti v tajgi je neverjetna zgodba sibirske družine zunaj civilizacije. 

Dokumentarna knjiga pripoveduje o družini starovercev, ki je pol stoletja živela odrezana od civilizacije in jo je znanstvena odprava le po naključju odkrila iz zraka. Gre za nenavadno pustolovščino v enem zadnjih nedotaknjenih delov sveta. 

Ko so ruski geologi konec sedemdesetih let s helikopterjem leteli nad neobljudeno tajgo, so odkrili nekaj nenavadnega: kakih 250 kilometrov od najbližjega naselja so zagledali majhno kolibo, poleg nje pa njivo s krompirjem. Za to je izvedel časnikar Vasilij Peskov, postal radoveden in se ob prvi priložnosti podal v to komajda dostopno divjino.

Tam je naletel na družino starovercev: starega moža in njegove štiri otroke, ki razen svojih staršev niso nikoli videli drugih ljudi. Lykovi, kot so se pisali, so pol stoletja živeli zunaj civilizacije. Ravnali so se po veri, ki je ohranjala obrede iz 17. stoletja. Peskov je pisal o težavnem vsakdanjiku puščavniškega življenja v negostoljubnem okolju in pripoveduje o nenavadni usodi najmlajše hčere Agafje Lykove, ki je iz družine edina preživela in živi sama prostovoljno v tajgi. 

O avtorju:

Vasilij je bil eden izmed urednikov pri časopisu "Komsomolska pravda". Več kot deset let se je redno odpravljal na težavno pot v samotni del tajge, da bi obiskal družino Lykovih in opisal njihovo puščavniško življenje. 

Recenzija Bukla:
 
"Sibirska tajga velja za eno izmed najmanj gostoljubnih območij na svetu. Temperatura se pozimi spusti tudi pod –40 °C. V takih razmerah je več kot 30 let živela staroverska družina Lykovih. Za takšen način življenja so se odločili prostovoljno, saj jim vera ni dopuščala, da bi živeli »svetsko«. Ruski novinar Peskov je njihova življenja spremljal od leta 1982 dalje (takrat so jih drugi ljudje namreč odkrili) in njihovo zgodbo objavljal v časopisu. Po desetih letih je svoja spoznanja strnil v knjigo, ki nam predstavlja enega izmed fenomenov sodobne človeške družbe." 
Jure Preglau


978-961-6702-08-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/i/m/image_4_7.jpg 978-961-6702-08-9
27 EUR 2021-09-23 Zaloga: Na zalogi

Preživeti v tajgi

Preživeti v tajgi Vasilij Peskov

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 135 zlatnikov = 1,35 €.
Preživeti v tajgi je neverjetna zgodba sibirske družine zunaj civilizacije. Dokumentarna knjiga pripoveduje o družini starovercev, ki je pol stoletja živela odrezana od civilizacije in jo je znanstvena odprava le po naključju odkrila iz zraka.
Cena: 27,00 €

Podrobnosti artikla Preživeti v tajgi

ISBN 978-961-6702-08-9
Leto izdaje 2009
Število strani 206
Dimenzije 15,0 x 21,5
Vezava Trda vezava
Izdal Zelolepo
Avtor Vasilij Peskov

O avtorju Preživeti v tajgi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).