Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Priča Hitler

Na zalogi
SKU
9789617034042
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €

Biografija Hansa Littna, ki prihaja izpod peresa Benjamina Hetta, je spretno zgrajena in se opira na temeljito raziskano gradivo. Tekoče spisan portret hrabrega in zapletenega človeka je izjemno berljiv in poln zanimivih dogodkov, sporočilo pa je krvavo resno. Delo Hitler priča se znane teme loti z novega zornega kota in je pri tem izvirno pričevanje o brezzakonju, ki je spremljalo nacistični prevzem oblasti, in sočasno ganljiv poklon človeku, ki je izgubil življenju, ker se je uprl nazadovanju v barbarstvo.

Dodaj na seznam želja

Adolf Hitler

Odvetnik Hans Litten je spomladi 1931 na sodiš­če pozval nekaj prič, med njimi tudi »funkcionarja« nacional­socialistične stranke Adolfa Hitlerja, kot je namerno omalovažujoče napisal.

S tem je odločni in ponosni, morda tudi malce ošabni odvetnik od poznejšega diktatorja skušal izvabiti priznanje, da v nacionalsocialistični stranki tega leta ni več veljala stroga prepoved oboroževanja, da je stranka takrat dejansko že ustanovila akcijske enote, da so te paravojaške enote imele nalogo, da napadajo in ubijajo politične nasprotnike ter da je ena od teh enot tudi berlinski »33. odred«, v katerega naj bi spadali tudi štirje obtoženi na procesu Plesna palača.

Ko je nekaj tednov pozneje Adolf Hitler prišel na zaslišanje, ga je v preteklosti večinoma sramežljivi Litten divje in neusmiljeno zasliševal, s čimer je pri Hitlerju zanetil hudo sovraštvo, zaradi katerega je poz­neje, ko je Hitler prišel na oblast, pristal v koncentracijskem taborišču.

Kdo je bil Hans Litten, kakšna je bila življenjska zgodba človeka, ki je za pričo zahteval Adolfa Hitlerja, kako je potekal ta proces in kaj se je z Littnom zgodilo pozneje, je tema te napete knjige iz leta 2008, ki jo je napisal ameriški zgodovinar Benjamin Carter Hett, s katero je podrobneje odkril manj znano poglavje iz Hitlerjevega življenja, ko je bilo že precej jasno, kaj on in njegova stranka pripravljata v prihodnosti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617034042
Leto izdaje 2018
Število strani 384
Dimenzije 21,7 x 15,5
Vezava Trda
Izdal Morfemplus
Avtor Benjamin Carter Hett
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Priča Hitler
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Priča Hitler

Cena 29,90 €