V vrečki ni artiklov.
Prihranimo z Jamiejem

Zapletenih receptov s pregrešno dragimi sestavinami je konec! Tega se zaveda tudi vedno praktični kuharski guru Jamie Oliver, ki je skupaj s svojo neutrudno ekipo sestavil novo knjigo: ta od prve do zadnje strani izžareva duh časa, ki je uperjen v varčevanje na vseh ravneh.

No, ne ravno na vseh, pravi Jamie: kakovost jedi, ki nam jih tokrat predstavlja ta angleški mojster kuhanja, ni namreč prav nič okrnjena, se pa bo, če bomo nakupovali, vlagali, zamrzovali, shranjevali, pripravljali, kuhali in pekli po Jamiejevih navodilih, precej poznalo v naših denarnicah.

Slikovita knjiga natrosi bralcu obilo nasvetov za premišljeno nakupovanje hrane in njeno poznejšo pripravo, nato pa postreže z izvirnimi slastnimi recepti, nabranimi z vseh vetrov, za vsejedce pa tudi vegetarijance. Varčevanje na eni strani ter bogastvo (v uživanju okusov) torej vendarle gresta skupaj!

Ali, kot pravi Jamie: najboljša hrana na svetu prihaja iz skupnosti, ki so bile v hudi denarni stiski!

Jamie Oliver je začel kuhati pri osmih letih v pubu svojih staršev The Cricketers v mestu Clavering v grofiji Essex. Potem ko je pustil šolo, da bi sledil sanjam o karieri v cateringu, je pristal v londonski restavraciji Neal Street, pozneje pa v The River Cafe, kjer ga je opazila televizijska ekipa.

Njegova televizijska in pisateljska kariera se je začela leta 1999 s serijo Goli kuhar. Odtlej je odprl restavracijo Fifteen v Londonu, preobrazil šolske malice v veliki Britaniji in vnesel revolucionarne spremembe v kuhinje doma. Njegova dodrobelna organizacija Jamie Oliver Foundation si prizadeva, da bi s hrano izboljšala življenje ljudi po vsem svetu. Fundacija upravlja skupino Fifteen Restaurant Group, ki usposablja zapostavljeno mladino iz šibkejših socialnih okolij za kuharje, in središče jamiejevega  t. i. ministrstva za prehrano (Ministry of Foof Centres), ki ljudem v veliki Britaniji in tujini omogoča osvoji osnove spretnosti kuhanja. Fundacija se trenutno ukvarja z vzpostavitvijo izobraževalne sheme šolskih kuharhjev in projekta povezanosti med kuhinjo in vrtom v osnovnih šolah.

Jamie sodeluje tudi pri tečajih Home Cooking Skills, ki potekajo v srednjih šolah. V njegovi uspešni poslovni mreži so verige restavracij Jamie's Italian, paleta živilskih in neživilskih izdelkov ter Jamies at Home, podjetje za direktno prodajo, ki je v Veliki Britaniji odprlo več kot tri tisoč delovnih mest.Jamie piše za medije po vsem svetu, med drugim za lastno revijo Jamie Magazine. Živi v Londonu in Essexu z ženo Jools in njunimi štirimi otroki.

9789610133612 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/3/_/3_1_23.jpg 9789610133612
34.96 EUR 2021-03-03 Zaloga: Na zalogi

Prihranimo z Jamiejem

Prihranimo z Jamiejem Jamie Oliver

Kupujte premišljeno, kuhajte domiselno in potratite manj! Kako lahko to storite, pa je ob paleti novih, navdušujočih receptov za raznovrstne jedi, ki so jih navdihnile kuhinje z vsega sveta, natančno popisal Jamie v svoji najnovejši kuharici. Primerna je za vsako gospodinjstvo, ne glede na to, ali ste par, družina, cimri v študentu ali živite sami. Prinaša 120 receptov za vse vrste obrokov in bogatih okusov, tako za vegetarijance kot ljubitelje mesa. Vsi recepti so preprosti, preizkušeni in predvsem finančno ugodni.
Cena: 34,96 €

Podrobnosti artikla Prihranimo z Jamiejem

ISBN 9789610133612
Leto izdaje 2014
Število strani 228
Dimenzije 19,7 x 20,3
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Jamie Oliver

O avtorju Prihranimo z Jamiejem

Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver je začel kuhati pri osmih letih v pubu svojih staršev v mestu Clavering v Angliji. Njegova televizijska in pisateljska kariera se je začela leta 1999 s serijo Goli kuhar. Odtlej je odprl restavracijo Fifteen v Londonu, preobrazil šolske malice v Veliki Britaniji in vnesel revolucijo v kuhanje doma. Redno piše za britanske in svetovne publikacije, med drugim za lastno revijo Jamie Magazine. Njegova uspešnica 30 minut za kosilo je bila najbolje in najhitreje prodajana neleposlovna knjiga v Veliki Britaniji vseh časov. 

Več o Jamie Oliver

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Prihranimo z Jamiejem

Oglejte si tudi