Koliko je v resnici staro človeštvo? Mar evolucija poteka linearno ali smo morda določena že pridobljena znanja in veščine preprosto pozabili in pokopali globoko v preteklost? Katere vse so prikrite resnice? In kaj so prekrite resnice? Morda so prikrite resnice ostanki starodavnih mest, ki izpodbijajo sprejete znanstvene razlage o trajanju človeške zgodovine? Ali je prikrita resnica, da morda smo, morda pa tudi nismo najbolj razvita civilizacija ali pa so bile tukaj na Zemlju še kakšne pred nami? 


Kaj pa prikrita resnica o tem, ali smo v vesolju zares sami, nenazadnje, kaj potem ta neznanski prostor? Različni avtorji, kakršen je Gregg Braden, se ukvarjajo prav s tem in si dovolijo razširiti pogled na širšo sliko. Morda je prikrita resnica tudi naš izvor?


Na kaj vse se nanašajo prikrite/skrite resnice danes


Seveda se skrite resnice nanašajo tudi na naš vsakodnevni obstoj, ki pa se jih marsikdo ne zaveda – recimo, da je bolje manj govoriti in bolj poslušati, se zavedati enako kot Sokrat, da je najmodrejši tisti, ki se zaveda, da nič ne ve, da nam prevelika izbira škoduje, saj več možnosti človeka paralizira in v strahu, da se bo narobe odločil, raje ohranja status quo, da je realistične cilje težje uresničiti kot na videz nemogoče, da se ni pametno osredotočati na druge in na to, kaj oni mislijo o nas, ampak bolje ohranjati fokus nase, nenazadnje se je treba zavedati tudi skrite resnice, da negativno mišljenje ne more voditi do pozitivnih rezultatov, pa tudi, da vse, kar se sveti, ni zlato. 



Seveda bi lahko med prikrite/skrite resnice uvrstili tudi dejstvo, da se naše mnenje, ki izhaja iz ega, razlikuje od resnice, zato se je treba naučiti razločevati med njima, vsekakor pa se moramo zavedati tudi, da se je za izpolnjenost v življenju treba potruditi in da bližnjic ni. Morda pa najbolj očitna, a obenem marsikomu še vedno skrita/prikrite resnica velja za naslednjo: vsi smo del celote, zato vsako naše dejanje vpliva na celoto, zato dobro premislimo, ali bomo prispevali k temu, da bo svet boljši ali ne.


Pridružite se raziskovanju prekritih/skritih resnic in se sami odločite, ali jim verjamete.


V knjižni rubriki prikrite/skrite resnice priporočamo knjige: Obljuba s PlejadKako mi je Skrivnost spremenila življenje.

Prikrite (skrite) resnice

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 13

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 13

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top