V vrečki ni artiklov.
Prikrito: neznano življenje človeških možganov

Čeprav gre za eno najpomembnejših knjig v zadnjih letih, ki strokovno obdeluje zapletene delovne procese našega »mislečega stroja«, Eagleman tematiko uspeva podati razumljivo tudi bralcu, ki ni podkovan v psihologiji in nevrologiji.

Prikrito je izvirno in intrigantno delo, pisano v maniri Oliverja Sacksa, v katerem skuša avtor pokazati, kakšna je povezava med našimi zavednimi reakcijami na posamezne zunanje dražljaje in pa nezavednim, oziroma prikritim delovanjem možganov, v okviru katerega potekajo mnogi, skoraj avtomatizirani programi in procesi. Ti programi, ki so nujni za nemoteno življenje, so nastali iz različnih osnov, od evolucijske do privzgojene, rezultat teh aktivnosti, ki se odvijajo pod pragom naše zavesti pa je naša zavestna reakcija, s katero se odzovemo na posamezen dražljaj, najbolj običajno takrat, če je ta drugačen od predvidenega.

Eagleman svojo razpravo plete iskrivo, analitično in provokativno in osvetljuje presenetljive skrivnosti človeških možganov. Zakaj se vaša noga že bliža zavornemu pedalu, še preden ste se zavedli nevarnosti pred avtomobilom? Zakaj zaslišite omembo svojega imena v pogovoru, ki ga sploh niste poslušali? Kaj ima Odisej skupnega s kreditnim krčem? Zakaj je težko ohraniti skrivnost? Kako je mogoče, da se lahko razjezimo sami nase – kdo, pravzaprav, je jezen na koga?

9789616954020 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/r/prikrito_neznano_ivljenje_love_kih_mo_ganov.jpg 9789616954020
24.9 EUR 2021-08-09 Zaloga: Na zalogi

Prikrito: neznano življenje človeških možganov

Prikrito: neznano življenje človeških možganov David Eagleman

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 124 zlatnikov = 1,24 €.
Čeprav gre za eno najpomembnejših knjig v zadnjih letih, ki strokovno obdeluje zapletene delovne procese našega »mislečega stroja«, Eagleman tematiko uspeva podati razumljivo tudi bralcu, ki ni podkovan v psihologiji in nevrologiji. Prikrito je izvirno in intrigantno delo, pisano v maniri Oliverja Sacksa, v katerem skuša avtor pokazati, kakšna je povezava med našimi zavednimi reakcijami na posamezne zunanje dražljaje in pa nezavednim, oziroma prikritim delovanjem možganov, v okviru katerega potekajo mnogi, skoraj avtomatizirani programi in p...
Cena: 24,90 €

Podrobnosti artikla Prikrito: neznano življenje človeških možganov

ISBN 9789616954020
Leto izdaje 2014
Število strani 306
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor David Eagleman

    Kategorije

O avtorju Prikrito: neznano življenje človeških možganov

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).