V vrečki ni artiklov.
Propad imperija: Učne ure za sodobno Rusijo

Jegor Gajdar v svoj knjigi Propad imperija opisuje dogodke in razmere v Rusiji po razpadu Sovjetske zveze s političnega, ekonomskega in zgodovinskega vidika, zavedajoč se dejstva, da se v današnji Rusiji povečuje nostalgija po sovjetski dobi, ko je bila Sovjetska zveza pomembna sila z mednarodnim ugledom, in da se za njen razpad krivi zunanje sovražnike in nespametne spremembe v njeni politiki, ki naj bi vodile do »največje geopolitične katastrofe v 20. stoletju«.

V esejističnem delu Propad imperija Gajdar jasno prikazuje, zakaj so take teorije zavajajoče in nevarne, predvsem pa škodljive za prihodnost države. Njegov namen je dokazati, da je bil sovjetski ekonomski in politični sistem ali imperij, kot ga sam imenuje, nestabilen sam po sebi in da je bilo le vprašanje časa, kdaj in kako se bo sesul. Predlaga, naj se Rusi raje zazrejo v prihodnost, kot da se nenehno zazirajo v preteklost, saj se boji, da Rusija ponavlja svoje tragične napake, vključno z neenakomernih ekonomskim razvojem. Sovjetski primer Gajdar uporabi kot vzorec za razumevanje življenjskega cikla imperijev, ki so se znašli na napačnem koncu zgodovine v 20. stoletju (konec dinastij Habsburžanov, Otomanov, Romanovih po 1. svetovni vojni, razpadanje evropskih čezmorskih imperijev po koncu 2. svetovne vojne ter nazadnje razpad Sovjetske zveze v devetdesetih letih 20. stoletja). Vsi ti procesi za Gajdarja niso naključje, temveč logična komponenta v procesu globalnih sprememb, ki  jih sam imenuje s skupnim imenom »moderna ekonomska rast«.

978-961-261-296-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/p/r/propad_imperija.jpg 978-961-261-296-2
34.99 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi

Propad imperija: Učne ure za sodobno Rusijo

Propad imperija: Učne ure za sodobno Rusijo Jegor Gajdar

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 174 zlatnikov = 1,74 €.
Jegor Gajdar v svoj knjigi Propad imperija opisuje dogodke in razmere v Rusiji po razpadu Sovjetske zveze s političnega, ekonomskega in zgodovinskega vidika, zavedajoč se dejstva, da se v današnji Rusiji povečuje nostalgija po sovjetski dobi, ko je bila Sovjetska zveza pomembna sila z mednarodnim ugledom, in da se za njen razpad krivi zunanje sovražnike in nespametne spremembe v njeni politiki, ki naj bi vodile do »največje geopolitične katastrofe v 20. stoletju«. V esejističnem delu Propad imperija Gajdar jasno prikazuje, zakaj so take teorije zavajajoče in nevarne...
Cena: 34,99 €

Podrobnosti artikla Propad imperija: Učne ure za sodobno Rusijo

ISBN 978-961-261-296-2
Leto izdaje 2013
Število strani 528
Dimenzije 13,0 x 20,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Didakta
Avtor Jegor Gajdar

O avtorju Propad imperija: Učne ure za sodobno Rusijo

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).