V vrečki ni artiklov.
Proteinoholik

Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca.

Kako nas obsedenost z živalskimi beljakovinami ubija in kaj lahko storimo! Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca.

"Proteinoholik je knjiga za vse večne čase. Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti številne bolezni in jih celo odpraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti na svoji polici vsak ljubitelj zdravja, in ki bi jo moral svojim pacientom predpisati vsak zdravnik." - Rich Roll, avtor uspešnice Ultraman

Beljakovine niso ključ do izgube odvečnih kilogramov – še več, so eden najbolj pomembnih dejavnikov, ki prispevajo k epidemiji debelosti. Živalske beljakovine so tesno povezane s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim tlakom, srčno-žilnimi obolenji in rakom. Ogljikovi hidrati niso naš sovražnik – so vir energije in osnovno hranilo v prehrani ljudi, ki živijo najdlje na svetu.

Dr. Davisovi zaključki so podprti s številnimi, najbolj verodostojnimi, t.i. peer review znanstvenimi raziskavami, ki so bile v več letih izvedene v različnih državah: meso – in ne ogljikovi hidrati – povzroča vnetna stanja; imunski odziv, ki lahko postane kroničen in povzroči praktično vsako kronično bolezen, vključno s srčno-žilnimi obolenji in rakom.

Dr. Davis na vsa ta spoznanja odgovarja z jasno rastlinsko rešitvijo, ki združuje vse kar vemo o človeški biologiji, dokaze iz najbolj zdravih družb na svetu in strokovno znanje o zdravstvenih medijih in njihovem popačenem sporočanju. Dvotedenski jedilnik vas bo popeljal v prehrano, ki temelji na svežem polnovrednem sadju in zelenjavi, skupaj z oreščki, semeni, stročnicami in žitaricami.

Avtor med drugim tudi razkriva vse "znanstvene" trike, ki se jih poslužujejo nasprotniki rastlinske prehrane. Razumeli boste znanstvene debate o učinkih živalskih beljakovin in končno vedeli, kako interpretirati izsledke neskončnih kontradiktornih raziskav in zavajajoče naslove v revijah. Končno boste lahko samozavestno vedeli, kako lahko sami zase sklepate najbolj zdrave odločitve in uživate v izjemnem olajšanju, da lahko sami pridete do lastnih zaključkov. Celo če ste certificirani »beljakovinski odvisnež«, bo dr. Davis vaše okrevanje spremenil v jasen in enostaven proces, ki bo za vedno spremenil vaše življenje.

Mehka vezava, 15 x 23 cm, 400 strani.

O KNJIGI SO DEJALI: 
"Kontroverzna knjiga enega vodilnih ameriških zdravnikov, Proteinoholik, bo obrnila na glavo vaše razumevanje človeškega telesa in ohranjanja zdravja. Dr. Garth Davis, dr. med., je zdravniški vizionar, ki vam bo s svojo modrostjo in bogatimi izkušnjami utrl popolnoma novo in izjemno učinkovito pot do najboljšega zdravja."
- Neal D. Barnard, dr. med., predsednik Zdravniškega komiteja za odgovorno medicino, profesor medicine na Medicinski univerzi George Washington 

Proteinoholik razkriva enostavno in jasno resnico: na milijone ljudi umira bolnih in življenje na tem planetu izumira kot neposredna posledica dobičkonosnih prehranskih mitov, ki so jih ustvarile in jih krepijo jajčna, mlečna, mesna in ribogojna industrija. Pomanjkanje beljakovin ne obstaja na nobeni naravni prehrani, medtem ko je zastrupljanje z beljakovinami epidemija, prisotna vsepovsod po svetu.
John McDougall, dr. med., ustanovitelj McDougall programa za izboljšanje zdravja

Ta knjiga vam lahko reši življenje
Izjemni vodič po tem, kako in zakaj nas naša »zasvojenost« z živalskimi beljakovinami ubija. Ta knjiga vam prav lahko reši življenje in vsak trenutek naredi bolj zdrav.
Robert Ostfeld, dr. med., direktor programa za zdravje krvožilja, gostujoči profesor na Medicinskem centru klinične medicine Montefiore

Alarm, ki bo rešil marsikatero življenje
Proteinoholik je knjiga, ki v živo zadane enostavno dejstvo: Američani smo narod z epidemijami bolezni, ki nam krajšajo življenje, hkrati pa nas z vseh strani zasipajo s pomembnostjo živalskih beljakovin. Naša obsedenost in zasvojenost z živili živalskega izvora nas je pripeljala do prehranskega samomora in alarm dr. Davisa lahko reši marsikatero življenje.
Joel Fuhrman, dr. med., avtor uspešnic Eat to Live, Eat to Live Cookbook, The End of Dieting, The End of Diabetes in Super Immunity

Knjiga, ki bo spreminjala življenja
To je knjiga, ki bo spreminjala življenja. Če ste pripravljeni prisluhniti njenim pametnim in jasnim nasvetom, vam bo telo hvaležno do konca življenja.
John Robbins, predsednik organizacije Food Revolution Network in avtor knjig Diet For A New America in The Food Revolution

Osupljive izkušnje in znanost
Dr. Davis je resnični strokovnjak, ki svoje paciente zdravi na osnovi znanosti. Njegove izkušnje in raziskave so osupljive, Proteinoholik pa obvezno branje za vsakogar, ki si želi povrniti zdravje. To knjigo bom priporočal svojim študentom.
Joel Kahn, MD, FACC – profesor klinične medicine na Medicinski univerzi Wayne State in avtor knjige The Whole Heart Solution

9789619389836 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/n/a/naslovnica_1_6.jpg 9789619389836
28.5 EUR 2021-05-19 Zaloga: Na zalogi

Proteinoholik

Proteinoholik dr. Garth Davis

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 142 zlatnikov = 1,42 €.
Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca. Kako nas obsedenost z živalskimi beljakovinami ubija in kaj lahko storimo! Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca."Proteinoholik je knjiga za vse večne čase. Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti &s...
Cena: 28,50 €

Podrobnosti artikla Proteinoholik

ISBN 9789619389836
Leto izdaje 2017
Število strani 400
Dimenzije 15,0 x 23,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Planet
Avtor dr. Garth Davis

O avtorju Proteinoholik

dr. Garth Davis

Dr. Garth Davis je eden vodilnih bariatričnih kirurgov v ZDA in medicinski direktor bariatrične kirurgije na Memorial Hermann Memorial City Medical Center in Davis klinike za kirurško in medicinsko ohranjanje telesne teže. Obiskoval je medicinsko šolo na Baylor kolidžu medicine in bil sprejet v skupnost Alpha Omega Alpha Honor Medical Society. Dr. Davis je certificiran pri Ameriški skupnosti za kirurgijo in je član Ameriške zveze za metabolično in bariatrično kirurgijo.Sodeloval je v priljubljeni ameriški televizijski oddaji Big Medicine. Dr. Davis živi v Houstonu s svojo družino.

Diplomiral je iz medicine v Austinu, kjer je bil glavni predstojnik študentov. Dr. Davis je svojo kirurško specializacijo opravljal na prestižni Univerzi v Michiganu. Tam je prejel obsežno znanje in prakso iz splošne kirurgije, podrobno pa se je specializiral v operacijah prebavil. Dr. Davis je večkrat prejel naziv »Teksaški superzdravnik meseca«, nazadnje leta 2015. Poznan je kot priznani strokovnjak v bariatričnih kirurških posegih in revizionar bariatričnega zdravljenja. Pogosto predava na temo rastlinske prehrane. Svoje poslanstvo vidi v tem, da ljudem pomaga odkrivati hrano in navade, ki jih vodijo do zdravega in srečnega življenja.
Zdaj, ko se je popolnoma ozdravil od beljakovinske zasvojenosti, dr. Davis tekmuje na maratonih in ironman triatlonih. Živi v Houstonu s svojo družino, sramežljivo mačko in absurdno velikim psom.

Več o dr. Garth Davis

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).