Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Psihoanalitična alkimija

Na zalogi
SKU
978-961-93111-3-4
Dodaj v primerjavo
Cena 42,00 €
Beseda alkimija se po do sedaj znanih virih prvič omenja prav v Trismegistovem najbolj znanem tekstu Smaragdna plošča in v dobesednem prevodu pomeni črno znanost. Pojmovna interperetacija besede nam izhajajoč iz termina kemit sicer nudi več različic, med drugim tudi to, da naj bi se kemit, ki je sinonim začrno zemljo in obenem tudi za Egipt, nanašal na rodovitno prst ob reki Nil.
Dodaj na seznam želja

Beseda alkimija se po do sedaj znanih virih prvič omenja prav v Trismegistovem najbolj znanem tekstu Smaragdna plošča in v dobesednem prevodu pomeni črno znanost. Pojmovna interperetacija besede nam izhajajoč iz termina kemit sicer nudi več različic, med drugim tudi to, da naj bi se kemit, ki je sinonim začrno zemljo in obenem tudi za Egipt, nanašal na rodovitno prst ob reki Nil.

Vendar meni ljubša – sploh če razmišljamo v kontekstu bistva alkimije same –, je ta, ki pojmuje razumevanje »črne zemlje« kot črne materije oziroma kot materije (zemlje), ki se je ne vidi, torej nevidne materije. V sklopu tega pa se tudi izpeljanka al-kemit, ki naj bi tako označevala egiptovsko znanost oziroma črno znanost, spremeni v znanost o nevidni materiji, torej energiji, oziroma v znanost o »skrivnostnem« prehajanju med vidnim in nevidnim oziroma med stanjem vidne materije in nevidne energije.

- Vesna Kragelj, iz predgovora

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93111-3-4
Leto izdaje 2012
Število strani 307
Vezava Mehka
Izdal Hermes IPAL
Avtor Matjaž Regovec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Psihoanalitična alkimija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Psihoanalitična alkimija

Cena 42,00 €