Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Psihoanaliza in nezavedno

Na zalogi
SKU
9789617036428
Dodaj v primerjavo
Cena 27,00 €

Lawrence, ta neodvisni in prodorni mislec, pionir angleške erotične književnosti, je živel na začetku minulega stoletja, ko sta se prvič pojavila Freudov nauk in psihoanaliza.

Dodaj na seznam želja

Psihoanaliza

Iz hudega ogorčenja je Lawrence napisal ta dva eseja in v njiju ostro in v marsičem povsem upravičeno grajal celotno tedanjo psihologijo, še zlasti Freuda in psihoanalizo. Pisal je v esejističnem slogu, vendar njegova razmišljanja in sklepanja niso znanstvene narave ‒ to je vrhunska umetniška fantastična proza. Tega se je tudi sam sicer dobro zavedal in je drugo knjigo prav ustrezno poimenoval Fantaziranje o nezavednem.

Njegova duhovita in marsikdaj zelo globoka razmišljanja polemizirajo z freudizmom in psihoanalizo, ki sta danes povsem samoumevna in uveljavljena. Avtor pove, da poskuša v obeh knjigah opisati nastanek in razvoj otroške zavesti, kar tudi stori. Oba eseja sta idealna zgleda vrhunske esejistične proze, oprte na umetniški navdih, pozorno opazovanje in življenjske izkušnje, ne pa na znanstveno logiko; sicer tudi Freud in psihoanaliza v resnici ne temeljita na znanstveni logiki, še na zdravi pameti ne. In čeprav sta eseja izšla že pred skoraj sto leti, je njuna vsebina aktualna in zanimiva tudi danes.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617036428
Leto izdaje 2019
Število strani 300
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor D. H. Lawrence
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Psihoanaliza in nezavedno
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Psihoanaliza in nezavedno

Cena 27,00 €