Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Psihološka astrologija - temeljna vprašanja vede

Na zalogi
SKU
978-961-92488-6-7
Dodaj v primerjavo
Cena 32,00 €
Psihološka astrologija je v osnovi dinamična, zato ne (z)more statično opredeljevati dogodkov. Človek je soustvarjalec svojega kozmosa in s tem, ko duša prepoznava svoj kozmos, lahko prične uporabljati svoje metafore. Na začetku uporablja metafore, ki so univerzalne, sčasoma - ob večji in rastoči individuaciji - pa zmore pričeti uporabljati svoje individualne metafore, ki postopno postajajo vse pomembnejši kažipoti na notranji razpoznavni poti dela na sebi.
Dodaj na seznam želja

RECENZIJA KNJIGE MATJAŽA REGOVCA IN IRENE ALEŠ: PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA – TEMELJNA VPRAŠANJA VEDE

Prof. dr. Janek Musek, Filozofska fakulteta

Knjiga predstavlja relativno obsežno, pregledno in temeljito predstavitev psihološke astrologije. Gre za usmeritev sodobne astrologije, ki je v primerjavi z drugimi naredila največ za to, da bi tradicionalno astrologijo reinterpretirala na nov način in da bi jo kolikor je mogoče integrirala s sodobnimi znanstvenimi pojmovanji, zlasti s pojmovanji nekaterih psiholoških tradicij (npr. Jungove). Delo obravnava vsa pomembna področja psihološke astrologije in nas ob tem seveda temeljito seznanja tudi s tradicionalno astrologijo in njenimi tokovi ter različicami, ki so se pojavile v različnih časovnih in kulturno civilizacijskih okvirih.

Seveda pa je poudarek na psiholoških in drugih znanstvenih izsledkih, ki se lahko smiselno povežejo z omenjeno tradicijo. Tako je v knjigi posrečeno prikazano tudi več iztočnic za oblikovanje psihološke astrologije v prihodnosti in za možnosti, ki se v tej perspektivi odpirajo. Knjiga poskuša natančneje prikazati tako osnove psihološke astrologije, kot njene glavne tematske in disciplinarne okvire, pri tem pa uporablja veliko različnega gradiva in virov.

Posebno vrednost knjige vidim tudi v tem, da prikazuje astrološko tradicijo v luči, ki omogoča razumno soočenje s številnimi predsodki in nerazumevanji, ki jih je bila astrologija deležna v zgodovini, zlasti v konfrontaciji z znanostjo in ki jih je na drugi strani proizvajala tudi sama. Ker gre za vedo, ki je na meji med astrološko tradicijo, ki se je oblikovala zunaj znanosti na eni strani in znanstvenimi spoznanji različnih znanosti, predvsem psihologije na drugi strani, zato seveda ni mogoče govoriti o tipično znanstvenem področju in znanstvenih spoznanjih v strogem pomenu besede.

Vendar pa gre za promocijo usmeritve v astrologiji, ki je na poti k vsebinskemu in metodološkemu preoblikovanju, zato ugotovitve avtorja zaslužijo pozornost tudi z znanstvenega vidika in to zvišuje potrebnosti in koristnost tovrstne tematike v našem prostoru, kjer širše še ni bila predstavljena.

Knjiga je pomembna kot poglobljena predstavitev psihološke astrologije, astrološke usmeritve, ki je relativno nova in se med vsemi skuša najbolj približati znanstvenim pogledom na človeka in na njegovo življenje. Je povzetek pomembnega dela, ki ga je opravil avtor na tem področju. Ker ne gre za tipično znanstveno delo, je opremljena z znanstvenim aparatom je delno.

Pomembna je kot promotor terminologije psihološke astrologije v našem prostoru, v katerem je ta veda zares prisotna komaj dve desetletji ali manj. Jezikovno je napisana ustrezno in tudi slogovno privlačno. Njena struktura je popestrena z dialoško dikcijo, kar jo dela manj konvencionalno in jo približuje bralcu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-92488-6-7
Leto izdaje 2010
Število strani 294
Vezava Mehka
Izdal Hermes IPAL
Avtor Matjaž Regovec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Psihološka astrologija - temeljna vprašanja vede
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Psihološka astrologija - temeljna vprašanja vede

Cena 32,00 €