Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Psihološke teme o razvoju otrok v različnih kultur

Na zalogi
SKU
9789616348966
Dodaj v primerjavo
Cena 29,15 €

V delu so posebej prikazane univerzalnosti in specifičnosti otrokove igre, metodologija medkulturnih razvojnopsiholoških raziskav in nekateri primeri razvoja otrokovega vedenja v različnih kulturnih okoljih.

Dodaj na seznam želja

Razvoj otroka

Delo o življenju otrok v raznovrstnih naravnih in družbenih pogojih obravnava nekatere univerzalnosti in medkulturne razlike na izbranih temeljnih področjih psihičnega razvoja v otroštvu, tj. na zaznavno-gibalnem, čustveno-osebnostnem in socialnem področju, povezanost kulturnega in ekološkega konteksta z otrokovim psihičnim razvojem ter temeljne procese, preko katerih družbene skupine ohranjajo svoje vedenjske značilnosti v naslednjih generacijah, ki vključujejo tako univerzalnosti kot tudi kulturno specifične vedenjske prilagoditve v razvoju otrok.

Ugotovitve, ki temeljijo na medkulturnih razvojnopsiholoških raziskavah in na posameznih študijah v različnih kulturnih okoljih, so umeščene v teoretske okvire evolucijske teorije, sistemske bioekološke teorije, vedenjsko-genetske teorije in teorije vseživljenjskega razvoja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616348966
Leto izdaje 2017
Število strani 206
Dimenzije 17,7 x 25,0
Vezava Mehka
Izdal Založba i2
Avtor Maja Zupančič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Psihološke teme o razvoju otrok v različnih kultur
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Psihološke teme o razvoju otrok v različnih kultur

Cena 29,15 €