V vrečki ni artiklov.
Ranljiva

Ranljiva

"Ko si že tako daleč, da ne zmoreš niti koraka več, si prehodil ravno polovico razdalje, ki si jo sposoben prehoditi."

Tjaši Artnik Knibbe je v nekaj letih izgubila brata, mamo in očeta. V trebuhu ji je zrasel tumor. Ostala je še brez službe.

Nekaj je morala storiti. Poiskati je morala sebe. Najprej se je odpravila v Medžugorje in sosed na avtobusu ji je z navdušenjem pripovedoval o caminu.

Vsako leto na sto tisoče ljudi hodi po španskih romarskih poteh proti Santiagu. Tudi Tjaši je slišala klic camina in ko te pot enkrat pokliče, se težko upreš njenemu klicu.

Tjaši je na tej več kot osemsto kilometrski poti spoznala, kako ranljiva je.

Rane so ji celile solze, smeh, žulji, napori, vročina, dež in blato ter soromarji, ki jih je posvojila za nekaj zemeljskih trenutkov.

Na poti si je končno dopustila izpustiti svoje najdražje. Tjaši je odšla do konca sveta, da je našla sebe in spoznala, da želi življenje živeti, ne le preživeti.

Ranljiva ni še ena knjiga o caminu. Je mnogo več. Lahko jo beremo kot potopis, kot spomine, kot priročnik za osebno rast.

»Ni lahko biti ranjen in ranljiv, a če si pogumen in obdržiš vero v življenje, te vmes sreča ... ljubezen«. Sarabraj

Avtorica edinstvene knjige se je po tragični izgubi brata, mame in očeta odločila sama prehoditi romarsko pot po Španiji. Izjemen izziv Camina je bil zanjo priložnost za to, da trenira principe sočutja, poguma, čistosti misli, miline in ljubezni v ekstremnih razmerah nepredvidljive poti. Ta jo nauči, kako dragoceno je življenje, da je tok vsepovezanosti veliko več, kot se zdi na površju, kako živeti polnovredno življenje, kako pogumno ljubiti sebe in druge, kam postaviti v vse to ranljivost in kako bolečino pretvoriti v moč.

»Ko berem Tjašijino knjigo, se spomnim knjige Divja ameriške avtorice Cheryl Strayed. Odšli sta na pot, kjer ni bilo nobenega urnika, položnic, brnenja telefonov, hitenja, v upanju, da bi ujeli. Kaj že? Sami sebe ... Obe neizkušeni pohodnici, z velikim nahrbtnikom in gojzarji, ki so pustili žulje. Američanka je v sebi prepoznala svojo Divjost, naša Slovenka Ranljivost. Obe sta napisali knjigo, po kateri bralca razganja od želje, da bi tudi sebe postavil na preizkušnjo. Da bi se v polnosti začutil, še preden kdo od bližjih umre ali se upre telo s kako neozdravljivo boleznijo.« Urška Krišelj Grubar

Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj

TJAŠI ARTNIK KNIBBE – SARABRAJ danes na polno izraža svojo ustvarjalno energijo kot pisateljica, blogerka, je ustanoviteljica spletnega projekta iskriv.si, katerega vizija je vzpodbuditi iskro prisotnosti, poglabljanja zavedanja ter polnega življenja, svoje bogate življenjske izkušnje pa deli tudi kot učiteljica kundalini joge, posrednica globoko transformativnih meditacij ter praktik metode Heart & Soul Healing.

9789612854324 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/r/a/ranljiva.jpg 9789612854324
25 EUR 2021-11-02 Zaloga: Na zalogi

Ranljiva

Ranljiva Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj

Zgodbe z Jakobove poti (El Camino de Santiago), 850 km dolge poti prisotnosti, prebujenosti in miline

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 125 zlatnikov = 1,25 €.
Avtorica edinstvene knjige Ranljiva se je po tragični izgubi brata, mame in očeta odločila sama prehoditi romarsko pot po Španiji. Izjemen izziv Camina je bil zanjo priložnost za to, da trenira principe sočutja, poguma, čistosti misli, miline in ljubezni v ekstremnih razmerah nepredvidljive poti. 
Cena: 25,00 €

Podrobnosti artikla Ranljiva

ISBN 9789612854324
Leto izdaje 2016
Število strani 256
Dimenzije 13,0 x 18,3
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj

O avtorju Ranljiva

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 26.07.2018

Ko skozi besede čutiš Tjašo, Tjašino žalost,

Ko skozi besede čutiš Tjašo, Tjašino žalost, osamljenost... Ti kar solze spolzijo po licih