Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Rastlinstvo na stezah Marka Ovčarja

Na zalogi
SKU
978-961-6895-12-5
Dodaj v primerjavo
Cena 12,80 €
Dodaj na seznam želja

Botaničarka dr. Nada Praprotnik raziskuje zgodovino botaničnih raziskovanj na Slovenskem. Preučuje sistematiko, razširjenost in slovensko poimenovanje praprotnic in semenk v Sloveniji. Njeno glavno floristično raziskovalno področje so Alpe, predvsem Karavanke. Rezultate raziskovanj objavlja v strokovnih, poljudnih ter znanstvenih publikacijah.
Rastlinstvo v Sloveniji je zaradi njenega razgibanega reliefa, geološke zgradbe, zemljepisne lega in podnebja izredno bogato in raznoliko. Med rastlinskimi vrstami najdemo okrog 70 vrst, ki rastejo samo pri nas, ki jih ne najdemo nikjer drugje na svetu in ki označujejo posebnost slovenskega ozemlja. Na ozemlju Slovenije je število rastlinskih vrst na enoto površine izjemno veliko. Prav pestrost rastlinskega sveta je že pred več kot dvesto leti v naše kraje privabila naravoslovce, ki so mnogo rastlin prvič videli pri nas, jih opisali in jim dali ime po naših krajih in po naših ljudeh.
Ovčar Marko je povest, ki je rahlo zgodovinsko obarvana in sega v čas čebelarja Antona Janše. Dogajanje je postavljeno v pisateljevo rojstno faro in na planine ob vznožju in pobočjih Vrtače, Begunjščice in Stola. Njegovi opisi rastlinstva so tako živi, da se še dane lahko sprehajamo po sledeh in sončnih stezah ovčarja Marka.
Knjižica vam bo pomagala pri odkrivanju in prepoznavanju skritih lepot rastlinskega bogastva na sončni strani Alp.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6895-12-5
Leto izdaje 2015
Število strani 102
Dimenzije 11,5 x 20.0
Vezava Mehka
Izdal Medium
Avtor Nada Praprotnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Rastlinstvo na stezah Marka Ovčarja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Rastlinstvo na stezah Marka Ovčarja

Cena 12,80 €