V vrečki ni artiklov.
Razkritje Da Vincijeve šifre

Kaj je izmišljeno in kaj resnično v Da Vincijevi šifri
Zgodovinar razkriva, kaj v resnici vemo o Jezusu, Mariji Magdaleni in Konstantinu in opozarja na nekatere bistvene napake v Da Vincijevi šifri:

1. Jezusovega življenja niso zapisovali tisoči njegovih privržencev po vsej deželi. Jezus niti ni imel tisoče privržencev, kaj šele tisoče pismenih privržencev.
2. Ni res, da bi za uvrstitev v Novo zavezo izbirali med osemdesetimi evangeliji.

3. Konstantin ni naročil nove biblije brez evangelijev, ki so govorili o Jezusovih človeških lastnostih. Dejansko sploh ni naročil nove biblije.

4. Mrtvomorskih zvitkov niso našli v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Bilo je leta 1947. In v dokumentih iz Nag Hammadija ni govora o svetem gralu in ne poudarjajo Jezusovih človeških lastnosti. Ravno nasprotno.
5. Židovske družbene navade moškim niso zapovedovale, da morajo biti poročeni. Večino skupnosti, kjer so nastali Mrtvomorski zvitki, so tvorili samski, celibatni moški.
6. Mrtvomorski zvitki niso najzgodnejša krščanska pričevanja. So židovski in ne krščanski.
7. Nikakršnih podatkov nimamo o rodu Marije Magdalene in nič je ne povezuje z Benjaminovim rodom.

8. Da je bila Marija Magdalena v času križanja noseča? Ta je pa dobra.
9. Dokument Q ni ohranjen vir, ki bi ga skril Vatikan, niti ni knjiga, ki naj bi jo napisal Jezus sam. Je hipotetičen dokument, za katerega raziskovalci menijo, da je bil na voljo Mateju in Luki, in je verjetno zbirka Jezusovih izrekov.

Avtor knjige med drugim pravi:
Netočnosti glede zgodovinskih trditev v knjigi Da Vincijeva šifra, številne napake, nekatere prav smešne, ki niso očitne samo strokovnjaku temveč tudi nepotrebne za sam zaplet zgodbe. Če bi pisec le malo več raziskoval, bi lahko zgodovinsko ozadje predstavil točneje in s tem nikakor ne ogzoril zgodbe. Zakaj torej ni pikazal pravih dejstev?

Cilj moje razprave je vsakomur, ki ga zanimajo zgodovinski začetki krščanstva, Jezusovo življenje in besedila iz katerih je nastala Nova zaveza, ločiti dejstva od fikcije, zgodovinske resnice od kril domišljije...

3983 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielimport/c3c4df08cc6bedb799f409026dfcaa47.jpg 961-6372-40-8
19.91 EUR 2021-04-28 Zaloga: Na zalogi

Razkritje Da Vincijeve šifre

Razkritje Da Vincijeve šifre Bart D.Ehrman

Kaj je izmišljeno in kaj resnično v Da Vincijevi šifri Zgodovinar razkriva, kaj v resnici vemo o Jezusu, Mariji Magdaleni in Konstantinu in opozarja na nekatere bistvene napake v Da Vincijevi šifri: 1. Jezusovega življenja niso zapisovali tisoči njegovih privržencev po vsej deželi. Jezus niti ni imel tisoče privržencev, kaj šele tisoče pismenih privržencev. 2. Ni res, da bi za uvrstitev v Novo zavezo izbirali med osemdesetimi evangeliji. 3. Konstantin ni naročil nove biblije brez evangelijev, ki so govorili o Jezusovih človeških lastnostih. Dejansko sploh ni naročil n...
Cena: 19,91 €

Podrobnosti artikla Razkritje Da Vincijeve šifre

ISBN 961-6372-40-8
Leto izdaje 2005
Število strani 192
Dimenzije 15,8 x 23,3
Vezava Ne
Izdal Orbis
Avtor Bart D.Ehrman

O avtorju Razkritje Da Vincijeve šifre

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

JOŽICA

Objavljeno 12.09.2014

Če je tako dobra kot prva,ki sem jo v hipu

Če je tako dobra kot prva,ki sem jo v hipu prebrala,potem ...Še nisem prebrala.imam pa namen

Razkritje Da Vincijeve šifre

Oglejte si tudi