Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Razpon

Na zalogi
SKU
978-961-7050-76-9
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Razpon je izzivalna knjiga, ki prevzame bralca, naj bo to starš z odraščajočimi potomci, mlada oseba, ki še išče svojo pot, zreli voditelj ali trener, ki je mentor mlajšim generacijam in želi v svoji ekipi negovati raznovrstnost in širok pogled na svet.

Dodaj na seznam želja

David Epstein, avtor izjemne in odmevne knjige Športni gen, je v svoji novi široko zastavljeni ter z mnogimi nazornimi primeri obogateni knjigi Razpon preučil mnoge svetovno uspešne umetnike, glasbenike, športnike, izumitelje in znanst­venike.

Ugotovil je, da so na mnogih področjih, še posebej tistih, ki so zelo kompleksna in nepredvidljiva, vsestranski raznovrstneži tisti, ki imajo več možnosti za kasnejši uspeh v primerjavi s specialisti.

Raznovrstneži svojo temeljno življenjsko usmeritev večinoma najdejo kasneje in vijugajo med mnogimi interesi, preden se odločijo za enega samega. Zato so pogosto bolj kreativni, bolj aktivni in najdejo povezave tam, kjer jih bolj specializirani vrstniki ne opazijo.

 

»Fahidiotizem je mrtev, trdi David Epstein. V hiperspecializaciji ni prihodnosti. Prihaja – oziroma je že tu – čas raznovrstnežev. To niso ljudje, ki se spoznajo na vse. To so ljudje, ki jih ženejo radovednost, strast in predanost. Zato so sposobni menjati poklice, športe in teme. So darwinovski eruditi novega časa, ki zahteva kompleksnost. Razpon je hkrati zgodba, učbenik in priročnik za razumevanje sveta in človeka. Izjemna nadgradnja kultnega Športnega gena.« – Boštjan Videmšek, avtor knjige Plan B 

»Začel sem kot farmacevt v laboratoriju za analizo zdravil, nadaljeval kot mednarodni prodajnik farmacevtskih pripravkov, se preizkusil v borznem poslovanju in potem kot grosist pri trgovanju s tekstilom, bil nekaj let pri filmu v kino prikazovanju, na koncu pa sem se našel v pisanju ter knjižnem založništvu, kjer sem lahko uporabil vse, kar sem se naučil dotlej. Tako vam lahko osebno potrdim: genialna knjiga Razpon izjemnega raziskovalca človekovega uma Davida Epsteina glede iskanja lastne poklicanosti vsebuje resnice, po katerih sem ves ta čas intuitivno živel tudi sam.« – dr. Samo Rugelj, avtor in založnik 

»Briljantna knjiga ob pravem času. Če želite izboljšati svoje znanje, zmogljivost in inovativnost, jo morate prebrati.«
– Daniel Coyle, avtor knjig The Culture Code in The Talent Code 

»Obožujem knjigo Razpon
– Malcolm Gladwell, avtor knjig David in Goljat in Pogovarjanje z neznanci 

»Knjiga Razpon je rudnik zlata, kar se tiče presenetljivih ugotovitev. Z vsako prebrano stranjo boste pametnejši.«
– James Clear, avtor uspešnice Atomske  navade 

»Nujno branje za poslovodje, starše, trenerje in vse, ki se ukvarjajo z izboljšanjem zmogljivosti.«
– Daniel H. Pink, avtor uspešnice Kdaj

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-76-9
Leto izdaje 2020
Število strani 418
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor David Epstein
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Razpon
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Razpon

Cena 24,90 €