Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Razsvetljenstvo zdaj

Na zalogi
SKU
9789617050332
Dodaj v primerjavo
Cena 28,90 €

Z intelektualno širino in pripovedno globino Pinker s to knjigo ustvari sodoben zagovor razuma, znanosti, humanizma in napredka, ki nam lahko pomaga pri soočanju s problemi pri našem nadaljnjem razvoju. Razsvetljenstvo zdaj je njegova najnovejša knjiga, ki je po izidu doživela izjemen odziv in se prevaja v številne jezike.

Dodaj na seznam želja

Steven Pinker

Ali sodobni svet res razpada in nazaduje?
Je napredek sploh še mogoč?
Je pred nami res takšen ali drugačen zaton?

Podatki kažejo drugače: vse več človeštva živi dlje, bolj kakovostno in bolj zdravo, svobodnejše in bolj srečno. V tej sintetični analizi stanja človeštva v tretjem tisočletju na različnih področjih (družbenem, ekonomskem, znanstvenem, zdravstvenem itn.), nas Steven Pinker, eden od vodilnih svetovnih mislecev in intelektualcev, v knjigi Razsvetljenstvo zdaj skuša spodbuditi k temu, da presežemo vsakodnevne fragmentarne teze in novice. Nenehne prerokbe skorajšnjega konca namreč zelo negativno vplivajo na naše mišljenje in posledično pristranskost ter naš odnos do sveta, ob tem pa zakrivajo nedvomen napredek človeštva na vseh področjih v zadnjih desetletjih. Namesto tega predlaga, da raje sledimo dostopnim podatkom in si iz njih ustvarimo svojo sliko.

V obsežni in natančno dokumentirani knjigi Razsvetljenstvu zdaj nam Steven Pinker s pomočjo tematsko razdeljenih poglavij ter uporabo skoraj osemdesetih jasno razvidnih preglednic pokaže, kako so življenje, zdravje, blaginja, varnost, mir, znanje in sreča, navkljub vsem sodobnim problemom, v porastu, ne le na Zahodu, temveč povsod po svetu. Ta napredek pa seveda ni rezultat neke nadnaravne sile, temveč je, po Steve Pinkerju, dar razsvetljenstva, ki se pretaka vse do sodobnih dni: prepričanja, da njegove vrednote lahko izboljšajo človeštvo tudi v prihodnosti in presežejo obstoječa religiozna, politična, nacionalistična in druga družbena nasprotja, ki krhajo podobo sveta in ga skušajo pretvoriti v cinično ter razpadajočo civilizacijsko tvorbo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050332
Leto izdaje 2019
Število strani 838
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Steven Pinker
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Razsvetljenstvo zdaj
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Razsvetljenstvo zdaj

Cena 28,90 €