Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Razvezani (kratke zgodbe)

Na zalogi
SKU
9789612842765
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 19,95 €
Prihranek 1,05 € (-5%)
Redna cena 21,00 €

Protagonisti zbirke kratkih zgodb Razvezani so fant na travi, dekle z anoreksijo in še drugi z osebnega ali družbenega roba, ki pa namesto ciničnega razgrajevanja lastnega položaja vzpostavljajo do svojih težav drugačen odnos. Kot zapiše Aljoša Harlamov v spremnem zapisu, je značilnost nove generacije piscev, ki ji pripada tudi Ana Schnabl, preseganje »hipsterskega« odnosa do realnosti, ki ne misli čisto resno, čeprav misli čisto resno.

Dodaj na seznam želja

Obrambni mehanizem praznega intelektualizma zamenja celostno naseljevanje ranljivosti. Z natančnim poznavanjem pravil žanra in s prefinjenim smislom za psihološke zakonitosti Ana Schnabl ostrovidno, duhovito in nemalokrat ganljivo razgrinja anatomijo skorajda pozabljenih čustvenih leg: krivde, sramu, groze, radosti, (s tem) pa tudi čisto prave svobode, razvezane strahu biti svoj.

Ana Schnabl (1985) je v letu 2016 postala doktorska študentka filozofije. Piše za revijo Literatura in za spletni literarni portal AirBeletrina, sodelovala je tudi s časopisom Dnevnik. Od leta 2016 je urednica Evropske revije za poezijo, knjige in kulturo. Po mnenju Urbana Vovka sodi njena zgodba “Trittico” med najintrigantnejše stvaritve zadnjih let. Zbirka Razvezani je njen knjižni prvenec.

"Njen pogled bi se razplastil kot prst: na površju prezir, ena plast globlje strah, dve plasti globlje jeza, tri plasti globlje osamljenost in najgloblja plast, plast, ki bi komaj še dihala, upanje."

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612842765
Leto izdaje 2017
Število strani 144
Dimenzije 13,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Beletrina
Avtor Ana Schnabl
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Razvezani (kratke zgodbe)
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Razvezani (kratke zgodbe)

Vroča cena 19,95 €
Prihranek 1,05 € (-5%)
Redna cena 21,00 €